Τοπικές Ειδήσεις

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στη Ρόδο! Aντέχει χάρις στα μέτρα το νησί

-«Οχυρωμένο» το Γενικό Νοσοκομείο

Αντέχει, χάρις στα μέτρα, η Ρόδος, αφού δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη κανένα κρούσμα κορωνοϊού COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μέχρι και σήμερα.

Τα μέτρα «οχύρωσης» ενάντια στον ιό, που έλαβε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και ο διοικητής του κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Αποτελεσματική είναι η πολιτική που έχουν ακολουθήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, μέχρι σήμερα. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός και με ευλάβεια πρέπει να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης.
Η ανησυχία και η αγωνία των πολιτών είναι έκδηλη ακούγοντας συνεχώς φήμες για δήθεν κρούσματα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που από «κεκτημένη ταχύτητα» ή βλακεία, παρερμηνεύουν τις πληροφορίες που δημοσιοποιούνται για «ύποπτα» κρούσματα, τα οποία νοσηλεύονται σε εφαρμογή του αυστηρού πρωτοκόλλου.
Υπενθυμίζουμε ότι οι τελευταίες εγκύκλιες οδηγίες προς τους ιατρούς προβλέπουν να νοσηλεύονται άμεσα όσοι εμπίπτουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων σε θαλάμους αρνητικής πίεσης ακόμη κι αν δεν φέρουν το σύνολο των ενδείξεων ασθενών με κορωνοϊό.

Οι τελευταίες –έγκυρες- πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής νοσηλεύονται στους δύο θαλάμους αρνητικής πίεσης της νευρολογικής κλινικής, τρεις ηλικιωμένοι ασθενείς, με ενδείξεις γρίπης για καθαρά προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για έναν καρδιοπαθή, έναν διαβητικό κι έναν καρκινοπαθή. Για τους δύο πρώτους τα αποτελέσματα που γνωστοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα το απόγευμα είναι αρνητικά, ενώ για τον τρίτο τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Είναι προφανές ότι οι δύο πρώτοι θα βγούν από τον θάλαμο αρνητικής πίεσης.
Αυτό φυσικά για κανένα λόγο δε σημαίνει ότι το τρίτο δείγμα θα είναι θετικό στον νέο κορωνοϊό. Η κατάστασή τους εξάλλου δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία στους ιατρούς που τους παρακολουθούν με ιδιαίτερη επιμέλεια.
Οσον αφορά στην περίπτωση νεοσύλλεκτου, που φέρεται από δημοσιεύματα να συγκαταλέγεται μεταξύ των υπόπτων για μόλυνση από κορωνοϊό πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν ότι δεν παρουσιάστηκε στην μονάδα του, καθώς όταν επέστρεψε από την Γερμανία με συμπτώματα γρίπης του ζητήθηκε να παραμείνει στην οικία του, ενώ τα αποτελέσματα από το δείγμα που ελήφθη παραδόθηκαν χθες στο Νοσοκομείο και είναι, όπως είχαν προβλέψει οι ιατροί, αρνητικά!
Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα και για ακόμη δύο ασθενείς που είχαν περιοριστεί στα σπίτια τους. Θυμίζουμε ότι κανένα κρούσμα δεν έχει επιβεβαιωθεί και στο 95 ΤΥΕΘ και σε νοσοκομεία του Βορείου συγκροτήματος.
Οπως και χθες έγραψε η «δημοκρατική», απαιτείται για την πλήρη θωράκιση των νησιών, πέραν των θαλάμων αρνητικής πίεσης να ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση του νοσοκομείου με μηχάνημα εντοπισμού του μικροβίου από δείγματα που λαμβάνονται καθώς η αποστολή αυτών στην Αθήνα και με δεδομένο τον φόρτο που υφίστανται οι εκεί μικροβιολογικές κλινικές καθιστά ανέφικτο να λαμβάνονται απαντήσεις άμεσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που κάποιος από τους ασθενείς βγεί θετικός.
Σημειώνεται ότι στο προσεχές διάστημα θα ενισχυθεί το νοσοκομείο με 13 ιατρούς γενικής ιατρικής ενώ θα προσληφθούν ακόμη 10 νοσηλευτές, 4 γιατροί και 2 χειριστές μηχανημάτων στην ακτινολογική κλινική.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Λουλου    19.03.2020 03:57

    Όλα καλά δηλαδή δεν υπάρχει ακόμη κρούσμα.Αλλα μέσα στα τμήματα τι γίνεται? Ούτε γάντια κατάλληλα ούτε στολές ούτε Μάσκες..ποια είναι τα μέτρα προστασίας? Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους νοσηλευτές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες? Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν.

  • Λάουρα    18.03.2020 14:14

    Χαιρόμαστε τόσο πολύ για τη Ρόδο μας!!!Μπράβο μας!!Ο Θεός να μας προστατεύει

Σχολιασμός άρθρου