ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Προκλήσεις & Ευκαιρίες των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
επιχειρήσεις

Το 80% των μι­κρο­με­σαί­ων επι­χει­ρή­σε­ων  δη­λώ­νει μη ικα­νο­ποι­η­μένo από την κα­θο­δή­γη­ση των αρ­μό­διων φο­ρέ­ων, τον αριθ­μό των εναλ­λα­κτι­κών πηγών χρη­μα­το­δό­τη­σης και την δια­δι­κα­σία συ­γκέ­ντρω­σης των απα­ραί­τη­των δι­καιο­λο­γη­τι­κών. Πα­ράλ­λη­λα, σχε­δόν το 20% των επι­χει­ρή­σε­ων δη­λώ­νει πως τα έσοδα τους έχουν μειω­θεί κατά 50%  τους τε­λευ­ταί­ους 12 μήνες.

Αυτά και πολλά ακόμα εν­δια­φέ­ρο­ντα στα­τι­στι­κά ανέ­δει­ξε η πρό­σφα­τη έρευ­να του Οι­κο­νο­μι­κού Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών σε συ­νερ­γα­σία με το Douleutaras.gr, με θέμα τις «Προ­κλή­σεις & Ευ­και­ρί­ες των Ελ­λη­νι­κών Μι­κρο­με­σαί­ων Επι­χει­ρή­σε­ων». Η διε­ξα­γω­γή της έρευ­νας πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από το ερ­γα­στή­ριο Ηλε­κτρο­νι­κού Εμπο­ρί­ου και Επι­χει­ρείν του ΟΠΑ (ELTRUN) με τη συμ­με­το­χή 430 εκ­προ­σώ­πων μι­κρο­με­σαί­ων επι­χει­ρή­σε­ων, δια­φό­ρων κα­τη­γο­ριών.

 

Το Douleutaras.gr συ­νερ­γά­ζε­ται με πε­ρισ­σό­τε­ρους από 3000 επαγ­γελ­μα­τί­ες σε ένα ευρύ φάσμα επαγ­γελ­μα­τι­κών κα­τη­γο­ριών. Το συμ­με­τέ­χον στην έρευ­να δείγ­μα αφορά απο­κλει­στι­κά μι­κρο­με­σαί­ες επι­χει­ρή­σεις από 20 δια­φο­ρε­τι­κούς επαγ­γελ­μα­τι­κούς κλά­δους με σκοπό την κα­τα­γρα­φή της γε­νι­κής άπο­ψης των μι­κρο­με­σαί­ων επι­χει­ρή­σε­ων στην ελ­λη­νι­κή αγορά, ανε­ξαρ­τή­τως του κλά­δου δρα­στη­ριο­ποί­η­σης τους.

 

Η πρω­το­βου­λία για την εκ­πό­νη­ση της έρευ­νας προ­ήλ­θε από τον ιδρυ­τή και CEO του Douleutaras.gr, Αν­δρέα Γραμ­μά­τη. “Οι μι­κρο­με­σαί­ες επι­χει­ρή­σεις, ρα­χο­κοκ­κα­λιά της Ελ­λη­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας, δί­νουν ένα κα­θη­με­ρι­νό αγώνα επι­βί­ω­σης υπό άκρως δυ­σμε­νείς συν­θή­κες. Στο Douleutaras.gr, μέσω της συ­νερ­γα­σί­ας μας με μία εκλε­κτή ομάδα επι­χει­ρη­μα­τιών και της έκ­θε­σης μας στα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν, ανα­λά­βα­με την πρω­το­βου­λία να υπο­γραμ­μί­σου­με τις προ­κλή­σεις που αντι­με­τω­πί­ζουν οι μι­κρο­με­σαί­ες επι­χει­ρή­σεις στην Ελ­λά­δα αλλά ταυ­τό­χρο­να να ανα­δεί­ξου­με και τις ευ­και­ρί­ες που πα­ρου­σιά­ζο­νται για την ανά­καμ­ψη και ανά­πτυ­ξη τους”

 

Η έρευ­να κα­τα­γρά­φει και απο­κα­λύ­πτει τις κα­τη­γο­ρί­ες προ­βλη­μά­των και προ­κλή­σε­ων που αντι­με­τω­πί­ζουν οι μι­κρο­με­σαί­ες επι­χει­ρή­σεις τη ση­με­ρι­νή εποχή. Προ­βάλ­λο­ντας τις κυ­ρί­αρ­χες δυ­σκο­λί­ες στις οποί­ες κα­λού­νται να αντε­πε­ξέλ­θουν, ρί­χνει φως σε κε­ντρι­κά εμπό­δια που ορ­θώ­νο­νται μπρο­στά στον αγώνα της επι­βί­ω­σης τους. Κε­ντρι­κό πυ­λώ­να της έρευ­νας συ­νι­στά, πα­ράλ­λη­λα, το επί­πε­δο χρή­σης της τε­χνο­λο­γί­ας στην κα­θη­με­ρι­νή λει­τουρ­γία των μι­κρο­με­σαί­ων επι­χει­ρή­σε­ων καθώς επί­σης και η προ­θυ­μία των εν λόγω επι­χει­ρή­σε­ων να εξε­λι­χθούν, εκ­με­ταλ­λευό­με­νες τις δυ­να­τό­τη­τες που τους προ­σφέ­ρει η τε­χνο­λο­γία.

 

Ο διευ­θυ­ντής του Ερ­γα­στη­ρί­ου ELTRUN κα­θη­γη­τής Γε­ώρ­γιος Δου­κί­δης ανέ­φε­ρε οτι “Παρά τις δυ­σκο­λί­ες λόγω της οι­κο­νο­μι­κής κρί­σης, η με­λέ­τη κα­τα­δει­κνύ­ει οτι υπάρ­χουν διο­ρα­τι­κοί Έλ­λη­νες επι­χει­ρη­μα­τί­ες που διε­ρευ­νούν ευ­και­ρί­ες για ανά­πτυ­ξη μέσω της αξιο­ποί­η­σης των ψη­φια­κών τε­χνο­λο­γιών, της πε­λα­το­κε­ντρι­κής στρα­τη­γι­κής και της κα­τάρ­τι­σης/ανά­πτυ­ξης του προ­σω­πι­κού.”

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.