Ειδήσεις

Έλενα Κουντουρά: Οι Ρώσοι τουρίστες είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού τουρισμού

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα το 2015 αναμένει η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, αρμόδια για τον Τουρισμό, Έλενα Κουντουρά, κι ελπίζει πως η μείωση της ροής των Ρώσων τουριστών είναι μόνον προσωρινή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Κουντουρά στον ανταποκριτή του RIA Novosti, Γκενάντι Μέλνικ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2015 θα καταγραφεί νέο ρεκόρ αριθμού τουριστών στην Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι Ρώσοι επισκέπτες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα.

«Η ροή των τουριστών από τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια ήταν εκπληκτικά μεγάλη», σημείωσε η κ Κουντουρά προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των Ρώσων τουριστών και τα έσοδα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ως εκ τούτου, η ρωσική αγορά έχει γίνει μία από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό. Ελπίζουμε ότι οποιεσδήποτε μειώσεις, τις οποίες περιμένουν ορισμένες ταξιδιωτικές εταιρείες, θα είναι προσωρινές».

Νέες τουριστικές αγορές
Μιλώντας για τη νέα τουριστική στρατηγική της Ελλάδας, η οποία συζητήθηκε κατά την παρουσίαση του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, η κ Έλενα Κουντουρά διευκρίνισε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αυξηθούν οι φόροι και το κόστος του τουριστικού πακέτου αντίστοιχα.

«Ο στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών. Η δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, με την ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών και υπηρεσιών στην αγορά των 176 εκατ. ανθρώπων, είναι μία κίνηση προς την κατεύθυνση που έχουμε προσδιορίσει, και στην οποία προσβλέπουμε».

Αναφορικά με το τουριστικό πρόγραμμα City break, δήλωσε πως η κυβέρνηση πιστεύει στις δυνατότητες αυτού του τουριστικού τομέα και συνεπώς το υποστηρίζει, συνεχίζοντας να παρουσιάζει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις ως προορισμούς του City Break.

Τουρισμός όλο το χρόνο
Μιλώντας για τους στόχους που έχει θέσει η ηγεσία του υπουργείου για τον Τουρισμό η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στην επέκταση της τουριστικής σεζόν και στις νέες μορφές εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού.

«Ο κύριος στόχος μας είναι ο τουρισμός 12 μήνες το χρόνο. Η Ελλάδα, με τη φύση της και τα χαρακτηριστικά της πολιτιστικής κληρονομιάς της είναι ιδανικός προορισμός για όλο το χρόνο. Έχουμε δημιουργήσει ένα θεματικό τουρισμό με διαφορετικές κατευθύνσεις, όπως για παράδειγμα, την ελληνική γαστρονομία. Η ελληνική κουζίνα είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του ελληνικού τουριστικού πακέτου. Προσπαθούμε να κάνουμε τη χώρα μας κέντρο της μεσογειακής διατροφής, εξοικειώνοντας τους τουρίστες με την ελληνική κουζίνα και την υψηλή αξία των προϊόντων της. Επιπλέον, υπάρχει ο θαλάσσιος τουρισμός, ο τουρισμός υγείας, ιατρικής, σπα – έχουμε τις καλύτερες ιαματικές πηγές στον κόσμο, και είναι πολλές».

Μίλησε ακόμη για την αποφασιστική συμβολή στην επέκταση της τουριστικής περιόδου των μεγάλων εκδηλώσεων αθλητικών και πολιτιστικών, οι οποίες πραγματοποιούνται στην Αθήνα, όπως επίσης και για τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, του αγροτουρισμού κλπ.

gr.rbth.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου