Ειδήσεις

Βέτο από Κομισιόν σε δυο νομοσχέδια

Επιστολή σοκ του Ντ. Κοστέλλο της Κομισόν θέτει ουσιαστικά βέτο στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Σύμφωνα με το Channel 4 ζητά συνολική συζήτηση δηλώνοντας ότι παραβιάζεται η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.

Σε επιστολή που έχει δει το Channel 4 News, ο Ντ. Κοστέλο, διευθυντής της γενικής διεύθυνσης οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Koμισιόν διατάσσει την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει.

Βέτο έχει ασκήσει και στο σχέδιο για την ρύθμιση των οφειλών στην εφορία σε 100 δόσεις.

Σύμφωνα με την επιστολή ο Ντ. Κοστέλλο αναφέρει:

«Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη, αναφερθήκατε στο σχεδιαζόμενο πέρασμα από τη Βουλή αύριο του νομοσχεδίου για την ‘ανθρωπιστική κρίση’. Επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, περιλαμβανομένης της ρύθμισης χρεών, είναι σε διαδικασία αποστολής στη Βουλή σύντομα.

Θα απευθύναμε ισχυρή έκκληση να υπάρξει η κατάλληλη πολιτική διαβούλευση πρώτα, συμπεριλαμβανομένης της συνέπειας στις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και χρειάζεται αυτό να γίνει ως ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο πακέτο.

Πράττοντας διαφορετικά θα συνιστά μονομερή και αποσπασματική κίνηση που δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, περιλαμβανομένης της ανακοίνωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος η Κομισιόν θεωρείται ως ο ποιο διαλλακτικός από τους «θεσμούς». Το γράμμα του Κοστέλο αναφέρει πρακτικά πως αν το κοινοβούλιο ψηφίζει αύριο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θα υπάρξει παραβίαση της συμφωνίας που υπεγράφη στο Eurogroup.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου