Τοπικές Ειδήσεις

Στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου εκφράζει την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας ενώ κλιμάκιο της Ν.Ε. θα παραστεί στη νέα κινητοποίηση την προσεχή Δευτέρα (21/2) στη Ρόδο, μέρος των πανελλαδικά συντονισμένων αγροτικών παραστάσεων διαμαρτυρίας. Ο αγροτικός κόσμος στα νησιά μας, και σε όλη την χώρα, βρίσκεται σε αδιέξοδο με:

– την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής με την εκρηκτική άνοδο των τιμών σε ρεύμα, πετρέλαιο, αγροεφόδια και ζωοτροφές,

– την έλλειψη ουσιαστικής ενίσχυσης λόγω των συνεπειών της πανδημίας και τα αποσπασματικά, άκαιρα και χωρίς κανένα σχεδιασμό μέτρα της Κυβέρνησης που, και πάλι, αφορούν σε ελάχιστους

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί με απόλυτη αδιαφορία την δραματική κατάσταση στην οποία έχει φέρει τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) και τους ανθρώπους του. Οι μέχρι σήμερα εξαγγελίες για την αντιμετώπιση του τεράστιου κύματος ακρίβειας, μόνο ως κοροϊδία μπορούν να χαρακτηριστούν αφού δεν μειώνει ούτε τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, ούτε τον ΦΠΑ στα κρίσιμα τρόφιμα για την επιβίωση του λαού, ούτε αυξάνει τον κατώτατο μισθό. Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο που εξαγγέλλεται, είναι μόνο για λίγους, στους οποίους θα δοθεί κάπου μέσα στο 2023, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε δεσμευθεί το 2019 για επιστροφή του ΕΦΚ ήδη από την 1/1/2020, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση ακρίβειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει συγκεκριμένες και κοστολογημένες λύσεις στα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα. Ωστόσο, η Κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Η καλύτερη υπηρεσία στη χώρα μας, τούτη την ώρα, είναι να παραιτηθούν! Είναι ζήτημα επιβίωσης για την ελληνική κοινωνία, για τα νησιά μας, για όλους και όλες. Στηρίζουμε τους αγώνες του αγροτικού κόσμου, αγώνες που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου