Ειδήσεις

Πιερρακάκης: Σύνδεση στο gov.gr με τους κωδικούς του web banking

Η Ελλάδα οφείλει να έχει στρατηγικό σχέδιο στη νέα ψηφιακή εποχή, να βάλει στόχους και να τους πετύχει. Η νέα εργασία αποτελεί ευκαιρία αρκεί να επενδύσουν όλοι στις δεξιότητες των εργαζομένων και τη διαρκή εκπαίδευσή τους ώστε να μην τους προσπεράσει η ψηφιακή εποχή όπου τα δεδομένα αλλάζουν λόγω της τεχνολογίας με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της ημερίδας που διοργάνωσε χθες ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank με θέμα: «2020. Η αρχή της δεκαετίας των μεγάλων αλλαγών. Η νέα εργασία στην ψηφιακή εποχή. Ευκαιρία ή εφιάλτης»;

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε:

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει τη χρήση των κωδικών του web banking για την ταυτοποίηση των πολιτών στο gov.gr, μόλις αυτό είναι έτοιμο. Δηλαδή, για να μπορείς να κάνεις μια εξουσιοδότηση και μια υπεύθυνη δήλωση θα χρησιμοποιείς τον κωδικό που ήδη χρησιμοποιείς σε οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα. Αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τη συμβολή του τραπεζικού τομέα στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας.

Πολύ σύντομα, επίσης, το Υπουργείο μας θα συμβάλλει στη λύση ενός προβλήματος που είναι σε εκκρεμότητα, του λεγόμενου «know your customer». Σε πολλές τράπεζες χρειάζεται να προσκομίζεις κάθε χρόνο ή κάθε δυο χρόνια τα ίδια στοιχεία που έχεις δηλώσει ως πελάτης. Αυτό θα έχει ήδη λυθεί νομοθετικά μέσα στο επόμενο δίμηνο, ενώ έχει ήδη λυθεί τεχνολογικά, ώστε οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται προσκομίζοντας έγγραφα».

Ομιλητές στην ημερίδα την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης ήταν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρώην Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δρ Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος της έδρας UNESCO on Futures Research, ο Δαμιανός Χαραλαμπίδης Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής της Alpha Bank και ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος ενώ παρέμβαση έκανε μέσω Skype η Tania Scacchetti, Γραμματέας της μεγαλύτερης ιταλικής ομοσπονδίας εργαζομένων CGIL.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου