Τοπικές Ειδήσεις

Η. Καματερός: Από Δευτέρα η 1η νησιωτική Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Κω

Από την Δευτέρα 18/02 λειτουργεί η πρώτη νησιωτική ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) στην Κω, στο κτίριο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στο πλατάνι. Είναι η πρώτη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα νησιά και θα λειτουργεί με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, προσφέροντας υπηρεσίες σε 2.000 κατοίκους των οποίων την υγεία θα παρακολουθεί. Υλοποιείται έτσι το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την ανύπαρκτη ως τώρα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην χώρα μας.

Σύντομα ελπίζουμε ότι θα είναι δυνατόν να λειτουργήσει η 2η ΤΟΜΥ στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, αλλά ετοιμάζεται και η ΤΟΜΥ στην Κάλυμνο σε συνεργασία με τον Δήμο Καλύμνου.

Σταθερά, γίνονται βήματα βελτίωσης του συστήματος υγείας στα νησιά μας που είναι ένα από τα βασικά προβλήματα και που όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση ήταν στα όρια κατάρρευσης.

Η δωρεάν παροχή υγείας για όλους τους πολίτες έγινε πράξη. Με σταθερά βήματα θα υλοποιείται και η κάλυψη των αναγκών των νησιωτών.

 

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου