Κύριε Υπουργέ Οικονομικών &

Κυρία Υπουργέ Τουρισμού,

 

        Με βάση σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων, η Κτηματική Υπηρεσία, με την Αρ.Πρωτ. 10805 της 15ης Φεβρουαρίου 2018 απόφασή της, γνωστοποίησε στους αρμοδίους πως απαγορεύεται ΡΗΤΑ η ανάπτυξη αετοσανίδας (kitesurf). Η γνωστοποίηση αυτή, όπως καταλαβαίνετε, είναι εντελώς παράλογη και έχει προκαλέσει την έκπληξη του συνόλου των εμπλεκομένων στα Δωδεκάνησα και εκτιμώ και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 Αποδίδετε νέο χτύπημα στον τουρισμό της Δωδεκανήσου. Χτυπάτε αλύπητα και αδικαιολόγητα ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κλάδο του kitesurf, εκδιώχνετε τους τουρίστες – kitesurfers, καθώς και όλους όσοι ασκούν το συγκεκριμένο άθλημα ακόμη και στον τόπο τους.

 Με μία μόνο απόφασή σας, καταργείτε την αετοσανίδα στην Ελλάδα.

 Όντας βέβαιος της κατανόησης και της διόρθωσης με τη μορφή του κατεπείγοντος της σχετικής σας απόφασης, σας επισυνάπτω το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας, ενώ σας εφιστώ την προσοχή στα κάτωθι:

 Σύμφωνα με την 2133.146363/2016/31-5-2016 εγκύκλιο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, παρ. 2, για την ανύψωση αετοσανίδας απαιτείται διαθέσιμος χώρος 100χ20, δηλαδή 2.000 τμ., πράγμα αδύνατο προς εκμίσθωση, αλλά εφικτό προς το στόχο τήρησης της ασφάλειας (δύναται ο επιπλέον χώρος που απαιτείται να παραχωρείται στον εκμισθωτή κατά την κρίση σας και βάσει σχετικής σας απόφασης).

 Όμως, η συγκεκριμένη πρόβλεψη, έρχεται και σε αντίθεση με τον 29/71 του 2001 περί αιγιαλού και παραλίας, βάσει του οποίου ο μέγιστος χώρος που μπορεί να ενοικιαστεί από κάποιον είναι 500 τμ. Θα πρέπει επομένως, να προχωρήσετε άμεσα στην αντικατάσταση ή διόρθωση της παρ.2, κατά τις υποδείξεις των αρμοδίων.

 Κύριε Υπουργέ &

Κυρία Υπουργέ,

 Ελπίζω στην άμεση και ρεαλιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, για το καλό του θαλάσσιου τουρισμού της πατρίδας μας, αλλά και των επαγγελματιών μας.

 

 Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος Δράκος

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ