ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Αδύνατη η απαγόρευση της αετοσανίδας στην Ελλάδα”- Επιστολή προς τους υπ. Οικονομικών & Τουρισμού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Στέφανος Δράκος

Κύριε Υπουργέ Οικο­νο­μι­κών &

Κυρία Υπουργέ Του­ρι­σμού,

 

        Με βάση σχε­τι­κές απο­φά­σεις των αρμο­δίων, η Κτη­μα­τική Υπη­ρε­σία, με την Αρ.Πρωτ. 10805 της 15ης Φεβρουα­ρίου 2018 απόφασή της, γνω­στο­ποί­ησε στους αρμο­δί­ους πως απα­γο­ρεύ­ε­ται ΡΗΤΑ η ανά­πτυξη αετο­σα­νί­δας (kitesurf). Η γνω­στο­ποί­ηση αυτή, όπως κατα­λα­βαί­νετε, είναι εντελώς παρά­λογη και έχει προ­κα­λέ­σει την έκπληξη του συνόλου των εμπλε­κο­μέ­νων στα Δωδε­κά­νησα και εκτιμώ και στην υπό­λοιπη Ελλάδα.

 Απο­δί­δετε νέο χτύπημα στον του­ρι­σμό της Δωδε­κα­νή­σου. Χτυπάτε αλύπητα και αδι­καιο­λό­γητα ελεύ­θε­ρους επαγ­γελ­μα­τίες που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στο κλάδο του kitesurf, εκδιώ­χνετε τους του­ρί­στες – kitesurfers, καθώς και όλους όσοι ασκούν το συγκε­κρι­μένο άθλημα ακόμη και στον τόπο τους.

 Με μία μόνο απόφασή σας, καταρ­γείτε την αετο­σα­νίδα στην Ελλάδα.

 Όντας βέβαιος της κατα­νό­η­σης και της διόρ­θω­σης με τη μορφή του κατε­πεί­γο­ντος της σχε­τι­κής σας από­φα­σης, σας επι­συ­νά­πτω το έγγραφο της Κτη­μα­τι­κής Υπη­ρε­σίας, ενώ σας εφιστώ την προσοχή στα κάτωθι:

 Σύμφωνα με την 2133.146363/2016/31-5-2016 εγκύ­κλιο του Αρχη­γείου του Λιμε­νι­κού Σώματος, παρ. 2, για την ανύψωση αετο­σα­νί­δας απαι­τεί­ται δια­θέ­σι­μος χώρος 100χ20, δηλαδή 2.000 τμ., πράγμα αδύνατο προς εκμί­σθωση, αλλά εφικτό προς το στόχο τήρησης της ασφά­λειας (δύναται ο επι­πλέον χώρος που απαι­τεί­ται να παρα­χω­ρεί­ται στον εκμι­σθωτή κατά την κρίση σας και βάσει σχε­τι­κής σας από­φα­σης).

 Όμως, η συγκε­κρι­μένη πρό­βλεψη, έρχεται και σε αντί­θεση με τον 29/71 του 2001 περί αιγια­λού και παρα­λίας, βάσει του οποίου ο μέγι­στος χώρος που μπορεί να ενοι­κια­στεί από κάποιον είναι 500 τμ. Θα πρέπει επο­μέ­νως, να προ­χω­ρή­σετε άμεσα στην αντι­κα­τά­σταση ή διόρ­θωση της παρ.2, κατά τις υπο­δεί­ξεις των αρμο­δίων.

 Κύριε Υπουργέ &

Κυρία Υπουργέ,

 Ελπίζω στην άμεση και ρεα­λι­στική αντι­με­τώ­πιση του προ­βλή­μα­τος, για το καλό του θαλάσ­σιου του­ρι­σμού της πατρί­δας μας, αλλά και των επαγ­γελ­μα­τιών μας.

 

 Με εκτί­μηση,

Δρ. Στέ­φα­νος Δράκος

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.