Ειδήσεις

Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από 17 έως 116 ευρώ το μήνα

Ερχονται μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, καθώς, σύμφωνα με το μνημόνιο, από τα μέσα του 2014 το ποσό της επικουρικής που μέχρι σήμερα φορολογούταν αυτοτελώς θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και θα υπόκειται στη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι απώλειες θα ξεκινούν από τα 17 ευρώ τον μήνα για συντάξεις έως 900 ευρώ και θα φθάνουν έως και τα 116 ευρώ μηνιαίως για υψηλές συντάξιμες αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ.

Οι μειώσεις αφορούν όσους θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014 όσο και εκείνους που λαμβάνουν ήδη επικουρική. Μεγαλύτερη μείωση αναμένεται να υποστούν οι ασφαλισμένοι των ειδικών ταμείων που θα συνταξιοδοτηθούν εντός του έτους.

Ο νέος κανονισμός παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αναμένεται να προβλέπει ποσοστό αναπλήρωσης που δεν θα ξεπερνά το 20%, όταν σήμερα στα ειδικά ταμεία φθάνει ακόμη και το 40%. Επομένως, οι επικουρικές συντάξεις ενδέχεται να μειωθούν ακόμη και κατά το ήμισυ, δηλαδή επικουρικές που σήμερα αγγίζουν τα 600 ευρώ θα πέσουν στα 300.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου