Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, προκηρύσσει το «Τουρνουά Ανάπτυξης 2020» που θα διεξαχθεί και φέτος σε διάφορες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ρόδος. Μάλιστα, η ομοσπονδία ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του τουρνουά, το οποίο αποσκοπεί στη διάδοση και ανάπτυξη των ιππικών αθλημάτων στην επαρχία, την εκπαίδευση αθλητών και προπονητών, την εκπαίδευση και ενημέρωση παραγόντων των ομίλων στη διοργάνωση αγώνων, την εκπαίδευση στελεχών αγώνων, τη δυνατότητα συμμετοχής των αθλητών τους σε επίσημους αγώνες χωρίς να μετακινηθούν από τον τόπο διαμονής τους, την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ομίλων, καθώς και την προβολή του αθλήματος της ιππασίας στον φυσικό του χώρο.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Η κάθε διοργάνωση περιλαμβάνει αγωνίσματα Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Υπερπήδησης Εμποδίων:

Αγωνίσματα Ιππικής Δεξιοτεχνίας:

-Αγώνισμα Α3, FEI Children Preliminary Α, D-CH-PRE A – 2020

-Αγώνισμα Α4, FEI Team Competition Children D-CH-T – 2020

Αγωνίσματα Υπερπήδησης Εμποδίων:

-Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής 0.80 μ.

-Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής 1.00 μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1: Άφιξη κριτών – Κτηνιατρικός Έλεγχος

Ημέρα 2: Αγωνίσματα Ιππικής Δεξιοτεχνίας & Σεμινάριο (Clinic) αθλητών

Ημέρα 3: Αγωνίσματα Υπερπήδησης Εμποδίων

Σημειώσεις:

* Η σειρά των αγωνισμάτων ορίζεται από την προκήρυξη της κάθε διοργάνωσης.

* Ο κτηνιατρικός έλεγχος δύναται να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα πριν την έναρξη των αγωνισμάτων.

* Το πρόγραμμα δύναται να διεξαχθεί σε μία ή δύο ημέρες ανάλογα με το πλήθος των συμμετοχών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Οι διοργανώσεις του Τουρνουά Ανάπτυξης 2020 έχουν οριστεί σε ιππικά σωματεία-μέλη της ΕΟΙ στην επαρχία, ήτοι εκτός νομού Αττικής & Θεσσαλονίκης.

Αθλητές από ομίλους από άλλες περιοχές, μπορούν να επιλέξουν με δήλωσή τους να αγωνιστού σε μια από αυτές τις διοργανώσεις.

Τα σωματεία τα οποία συμμετέχουν και στη δύναμη των οποίων ανήκουν οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να είναι ταμειακώς ενήμερα.

ΑΘΛΗΤΩΝ

– Η συμμετοχή αθλητών στα αγωνίσματα είναι ελεύθερη.

– Αθλητές από σωματεία του νομού Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης μπορούν να συμμετάσχουν εκτός συναγωνισμού.

– Οι αθλητές πρέπει να είναι κάτοχοι ΑΙΑ και να έχουν προσκομίσει στην ΕΟΙ ιατρική βεβαίωση.

– Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εντός συναγωνισμού αθλητών οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε κατηγορία «Μ» και άνω σε αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας και σε αγωνίσματα ύψους 1.15 μ. και άνω σε αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων, τα δυο προηγούμενα έτη.

– Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην ΙΔ εντός συναγωνισμού αθλητών που έχουν κατακτήσει 1η έως 3η θέση σε αγώνα για την ανάδειξη Πρωταθλητή/Πανελληνιονίκη/Βαλκανιονίκη με τους ίδιους ίππους τα δύο τελευταία έτη.

– Για τη διεξαγωγή της κάθε διοργάνωσης απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 10 αθλητών. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών ορίζεται στα 40 ζεύγη ίππων/ιππέων.

ΙΠΠΩΝ

Οι ίπποι οι οποίοι συμμετέχουν θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΕΟΙ, κάτοχοι εν ισχύ εθνικού ή διεθνούς διαβατηρίου (ενημερωμένο με εμβολιασμούς ως κατωτέρω), να φέρουν εμφύτευμα microchip και να έχει καταβληθεί η ετήσια συνδρομή τους.

Στον αγώνα θα συμμετέχουν μόνο οι ίπποι που έχουν περάσει επιτυχώς τον κτηνιατρικό έλεγχο.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

Σε κάθε αγώνα του τουρνουά η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας είναι υπεύθυνη για την απονομή των επάθλων στους νικητές. Σε κάθε αγώνισμα βραβεύονται οι έξη (6) πρώτοι νικητές με ροζέτα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Οι Βραβεύσεις της γενικής κατάταξης του τουρνουά πραγματοποιούνται στην ετήσια εκδήλωση της ΕΟΙ. Βραβεύονται οι πρώτοι νικητές της ατομικής και ομαδικής κατάταξης. Σε όλους τους συμμετέχοντες δίνεται δίπλωμα συμμετοχής.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΘΛΗΤΩΝ – CLINIC

Στο πρόγραμμα της κάθε διοργάνωσης περιλαμβάνεται σεμινάριο αθλητών/clinic από τους Κριτές του αγώνα.

Στο σεμινάριο επιλέγονται αυτομάτως οι 4 πρώτοι της κατάταξης τη ημέρας στα αγωνίσματα ΙΔ. Δύναται να συμμετέχουν στο σεμινάριο επιπλέον αθλητές κατόπιν επιλογής των Κριτών και ευχέρειας χρόνου μετά το τέλος των αγωνισμάτων.

Η συμμετοχή των επιλεγμένων αθλητών στο σεμινάριο είναι υποχρεωτική. Το σεμινάριο διαρκεί περίπου 40 λεπτά ανά αθλητή και πραγματοποιείται μόνο σε επίπεδη εργασία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ