ΕΙΔΗΣΕΙΣ

39χρονη αλλοδαπή κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του συζύγου της!

Δαμιανός Αθανασίου 4 λεπτά ανάγνωση
αιμα εργολαβου

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικα­στη­ρίου θα ξεκα­θα­ρί­σει η υπόθεση με κατη­γο­ρού­μενη μια 39χρονη αλλο­δαπή για ηθική αυτουρ­γία σε από­πειρα ανθρω­πο­κτο­νίας του 50χρονου ημε­δα­πού συζύγου της, εργο­λά­βου οικο­δο­μών, από άγνω­στους δράστες.

Η κατη­γο­ρού­μενη εγκα­τέ­λειψε την οικο­γε­νειακή της στέγη στις αρχές Μαΐου 2012. Το θύμα την είχε γνω­ρί­σει μέσω ενός γρα­φείου από την Αθήνα και την προ­σέ­λαβε για τη φύλαξη του ανή­λι­κου παιδιού του, το έτος 2000.

Παντρεύ­τη­καν το 2007 και απέ­κτη­σαν το 2010 ένα αγόρι. Η επίθεση σε βάρος του 50χρονου Ροδίτη εργο­λά­βου, την 2α Μαρτίου 2012, είχε χαρα­κτη­ρι­στεί ως «εξαι­ρε­τικά περί­εργη».

Ο 50χρονος, όπως έγραψε η “δημο­κρα­τική”, νοση­λευό­ταν στη νευ­ρο­χει­ρουρ­γική κλινική του Γενικού Νοσο­κο­μείου Ρόδου με πολ­λα­πλά κατάγ­ματα στο κεφάλι, που σύμφωνα με τους ιατρούς, προ­κλή­θη­καν από αμβλύ όργανο.

Με βάση τις μαρ­τυ­ρίες κατοί­κων της περιο­χής «Ζέφυρος», δέχτηκε επίθεση ενώ βρι­σκό­ταν στο γραφείο του, στην οδό Τηλια­κού.

Είχε ανα­φερ­θεί τότε ότι κατείχε ένα τσα­ντάκι που περιείχε 1.600 ευρώ το οποίο, δεν είχε βρεθεί και πιθα­νο­λο­γή­θηκε ότι έπεσε θύμα ληστείας. Με δεδο­μένο ότι οικεία του πρόσωπα όχι μόνο δεν τον μετέ­φε­ραν αμέσως στο νοσο­κο­μείο, αλλά υπο­στή­ρι­ξαν ότι ο τραυ­μα­τι­σμός του προήλθε από πτώση – ατύχημα, οι αστυ­νο­μι­κοί ήταν ιδιαι­τέ­ρως επι­φυ­λα­κτι­κοί.

Θυμί­ζουμε ότι ο εργο­λά­βος, που μετέχει σε ομόρ­ρυθμη εται­ρεία εμπο­ρίας δομικών υλικών, φέρεται τις πρώτες ώρες την 3ης Μαρτίου 2012 να μετα­φέρ­θηκε από θείο του, τον οποίο κάλεσε σε βοήθεια, στην οικία του, αιμό­φυρ­τος, ενώ σύμφωνα με μαρ­τυ­ρίες περιοί­κων, του τραυ­μα­τι­σμού του προη­γή­θη­καν φωνές. Περί ώραν 08.00 συγκε­κρι­μένα περί­οι­κοι κάλεσαν την Αμεση Δράση και αστυ­νο­μι­κοί της ΔΙΑΣ έσπευ­σαν στο σημείο για να βρουν σε από­σταση δύο μέτρων από την είσοδο του γρα­φείου του μια λίμνη από αίμα και κηλίδες αίματος στη σκάλα αλλά και σε ενοι­κια­ζό­μενο αυτο­κί­νητο τύπου Fiat Pundo, χρώ­μα­τος γαλά­ζιου, το οποίο φέρεται να χρη­σι­μο­ποιούσε ο εργο­λά­βος για τις μετα­κι­νή­σεις του.

Ο 50χρονος, αφού ανάρ­ρωσε, εμφα­νί­στηκε ενώπιον των αστυ­νο­μι­κών της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου και κατέ­θεσε ότι το άτομο που κρύ­βε­ται πίσω από την από­πειρα σε βάρος του είναι η 39χρονη σύζυγός του. Είπε ότι έχει εγκα­τα­λεί­ψει την οικία τους με τον μικρό τους γιο και την κόρη της.

Υπο­στή­ριξε ότι στο χώρο, όπου διε­πρά­χθη το έγκλημα, δεν εγνώ­ριζε κανείς ότι βρι­σκό­ταν, πλην της συζύγου του, υπο­στη­ρί­ζο­ντας μάλιστα ότι της επι­θέ­σεώς του είχε προη­γη­θεί η παρα­κο­λού­θησή του.

Αφού δέχτηκε το χτύπημα στο κεφάλι κάποια στιγμή χτύπησε, όπως είπε, το τηλέ­φωνό του και χωρίς να μπορεί να δει ποιος ήταν, κάλεσε και απά­ντησε η γυναίκα του. Της είπε ότι τον χτύ­πη­σαν, ότι ήταν στο γραφείο και ότι αιμορ­ρα­γούσε. Η συγκε­κρι­μένη κλήση έγινε, όπως υπο­στη­ρί­ζει, περί ώραν 23.30. Η γυναίκα του, όπως είπε, μετέβη στο σημείο σε ώρα που δεν μπορεί να προσ­διο­ρί­σει και δεν ειδο­ποί­ησε κανέναν όση ώρα ήταν εκεί παρ’ όλη την κατά­στασή του.

Δεν κάλεσε κανέναν γείτονα, κανέναν περα­στικό, ούτε την αστυ­νο­μία, ούτε και το ΕΚΑΒ, όπως ισχυ­ρί­ζε­ται το θύμα.

Σε ό,τι αφορά το κίνητρο του εγκλή­μα­τος υπο­στη­ρί­ζει ότι λίγες μέρες πριν την επίθεση είχε πει στο χώρο εργα­σίας του και πιθα­νό­τατα να τον άκουσε η κόρη της συζύγου του ότι ήθελε να μετα­τρέ­ψει την εται­ρεία του σε ανώνυμη με μονα­δικό δικαιούχο και κλη­ρο­νόμο τον γιο του από τον πρώτο του γάμο και ότι η γυναίκα του δεν θα διεκ­δι­κούσε την επι­χεί­ρησή του.

Η κατη­γο­ρού­μενη φέρεται να προ­κά­λεσε τρίτο πρόσωπο να σκο­τώ­σει το σύζυγό της. Ο δράστης μετέβη το βράδυ της 2ας Μαρτίου 2012 έξω από την ημι­υ­πό­γεια αποθήκη και, όταν, λίγο πριν από τα μεσά­νυ­χτα της 2ας προς την 3η Μαρτίου 2012, το θύμα εξήλθε της απο­θή­κης, άφησε στο έδαφος, εξω­τε­ρικά αυτής, ένα δερ­μά­τινο χαρ­το­φύ­λακα μαύρου χρώ­μα­τος, τον οποίο είχε σκοπό να πάρει μαζί του στο σπίτι, και ήταν έτοιμος να κλει­δώ­σει την εξω­τε­ρική πόρτα της απο­θή­κης, του επι­τέ­θηκε από πίσω με ένα σιδε­ρέ­νιο θλόν όργανο, ενδε­χο­μέ­νως λοστό και τον χτύπησε στο κεφάλι τρεις ή τέσ­σε­ρις φορές, με απο­τέ­λε­σμα αυτός να πέσει αιμό­φυρ­τος στο έδαφος και αργό­τερα να χάσει και τις αισθή­σεις του.

Ο άγνω­στος δράστης, εκμε­ταλ­λευό­με­νος τα γεγονός ότι ο παθών είχε πέσει αιμό­φυρ­τος στο έδαφος και δεν μπο­ρούσε να προ­βά­λει αντί­σταση, αφαί­ρεσε και τον δερ­μά­τινο χαρ­το­φύ­λακα μαζί με τα εντός αυτού ευρι­σκό­μενα έγγραφα και χαρ­το­νο­μί­σματα συνο­λι­κής αξίας μεταξύ 1.600 € και 2.000 €.

-Το Μικτό Ορκωτό Δικα­στή­ριο της Ρόδου θα απα­σχο­λή­σει και υπόθεση με κατη­γο­ρού­μενο για από­πειρα ανθρω­πο­κτο­νίας αστυ­νο­μι­κού έναν 36χρονο κάτοικο Κω, υπό­τροπο σε υπο­θέ­σεις ναρ­κω­τι­κών.

Οι αστυ­νο­μι­κοί που είχαν πλη­ρο­φο­ρίες ότι ο 36χρονος κατέχει ηρωίνη τον έθεσαν υπό παρα­κο­λού­θηση. Τον εντό­πι­σαν την 11η Φεβρουα­ρίου 2013 σε συνά­ντηση που είχε με ένα άγνωστο άτομο και έσπευ­σαν να τον ακι­νη­το­ποι­ή­σουν.

Ο 36χρονος, προ­κει­μέ­νου να δια­φύ­γει, οδη­γώ­ντας δίκυκλη μοτο­συ­κλέτα κινή­θηκε ενα­ντίον αστυ­νο­μι­κού τον οποίο παρέ­συρε ρίχνο­ντάς τον στο έδαφος, τραυ­μα­τί­ζο­ντάς τον σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο αστυ­νο­μι­κός έσπασε το αρι­στερό χέρι του ενώ έφερε μώλωπες στο σώμα.

Ακο­λού­θησε κατα­δί­ωξη κατά την οποία ακι­νη­το­ποι­ή­θηκε ο δράστης και μετά από σθεναρή αντί­σταση συνε­λή­φθη.

Λίγο πριν ακι­νη­το­ποι­η­θεί απέρ­ριψε στο έδαφος μια πλα­στική συσκευα­σία που περιείχε ποσό­τητα ηρωίνης βάρους 6 γραμ­μα­ρίων.

Η μοτο­συ­κλέτα, τα ναρ­κω­τικά, καθώς και ένα κινητό τηλέ­φωνο που βρέ­θη­καν στην κατοχή του κατα­σχέ­θη­καν.

Επι­πλέον δια­πι­στώ­θηκε ότι στε­ρού­νταν άδεια ικα­νό­τη­τας οδη­γή­σεως και ασφα­λι­στή­ριο συμ­βό­λαιο για το δίκυκλο.

Σε βάρος του ίσχυαν περιο­ρι­στι­κοί όροι για υπο­θέ­σεις ναρ­κω­τι­κών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.