ΑΘΛΗΤΙΚΑ

”Οι τρεις λόγοι για τη νίκη”

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ο Άρης Λυ­κο­γιάν­νης και ο Ντο­μι­νίκ Ουό­τερς μί­λη­σαν για το ση­με­ρι­νό παι­χνί­δι με τον Κό­ροι­βο Αμα­λιά­δας, το­νί­ζο­ντας τις δυ­σκο­λί­ες της ανα­μέ­τρη­σης.

Ο τε­χνι­κός του Κο­λοσ­σού είπε για τη ση­μα­σία του αγώνα: «Είναι το τέλος του πρώ­του γύρου και αυτό το ματς είναι ση­μα­ντι­κό για τρεις λό­γους. Πρώ­τον, γιατί είναι στην έδρα μας, δεύ­τε­ρον -όπως εί­πα­με- γιατί τε­λειώ­νει ο πρώ­τος γύρος και τρί­τον γιατί αντι­με­τω­πί­ζου­με μία ομάδα που είναι κοντά με εμάς στη βαθ­μο­λο­γία και έχει πα­ρεμ­φε­ρείς στό­χους».

Το «κλει­δί» της ανα­μέ­τρη­σης: «Το κλει­δί θα είναι το ποια ομάδα θα κα­τα­φέ­ρει να επι­βάλ­λει το ρυθμό και το στιλ παι­χνι­διού της. Το ποιος δη­λα­δή θα παί­ξει είτε γρή­γο­ρα, είτε αργά, αλλά και το ποιος θα έχει τις κα­λύ­τε­ρες επι­λο­γές».

Για το δυ­να­τό ση­μείο του αντι­πά­λου: «Ο Κό­ροι­βος είναι μία ομάδα μα­χη­τι­κή που δεν πα­ρα­τά κα­νέ­να παι­χνί­δι. Δια­θέ­τει με­γά­λες προ­σω­πι­κό­τη­τες στα γκαρντ, όπως ο Ντέι­βις και ο Μάρ­σαλ που του δί­νουν σκορ από την πε­ρι­φέ­ρεια, ενώ έχει κα­λούς Έλ­λη­νες και ξέ­νους που γνω­ρί­ζουν καλά την κα­τη­γο­ρία όπως είναι ο Αγ­γε­λό­που­λος και ο Βα­σί­λιε­βιτς».

Για το που θα στη­ρι­χθεί η ομάδα: «Η ομάδα μας θα προ­σπα­θή­σει να στη­ρι­χθεί στο ομα­δι­κό της παι­χνί­δι και στην αμυ­ντι­κή της λει­τουρ­γία, κάτι που είναι το ζη­τού­με­νο σε κάθε ματς για εμάς».

Ο Ντο­μι­νίκ Ουό­τερς πρό­σθε­σε:

Για τη ση­μα­σία του αγώνα: «Κάθε παι­χνί­δι είναι ση­μα­ντι­κό για εμάς. Ει­δι­κά μετά τη με­γά­λη και δύ­σκο­λη εκτός έδρας νίκη που πή­ρα­με στη Δράμα, αυτό το ματς απο­κτά ακόμη με­γα­λύ­τε­ρη ση­μα­σία για εμάς».

Το κλει­δί της ανα­μέ­τρη­σης: «Σί­γου­ρα το κλει­δί θα είναι η συ­γκέ­ντρω­ση και τα 40 λεπτά. Την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα αυτό κά­να­με στο πρώτο ημί­χρο­νο και έτσι πή­ρα­με μία με­γά­λη δια­φο­ρά».

Για το δυ­να­τό ση­μείο του αντι­πά­λου: «Ο Κό­ροι­βος είναι μία καλή και επι­θε­τι­κή ομάδα. Δια­θέ­τει παί­κτες που είναι καλοί στο “ένας με έναν” όπως οι Μάρ­σαλ και Ντέι­βις, αλλά και ο Μα­τζέτ, όπου σκο­πός μου θα είναι να τον στα­μα­τή­σω».

Για το που θα στη­ρι­χθεί η ομάδα: «Εμείς θα στη­ρι­χθού­με στην άμυνα και το ομα­δι­κό μας παι­χνί­δι και σε αυτά τα δύο θα πρέ­πει πα­ρα­μεί­νου­με συ­γκε­ντρω­μέ­νοι και τα 40 λεπτά».

«Ο ΚΟ­ΛΟΣ­ΣΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΧΗ­ΜΕΙΑ»

«Είναι η ανα­μέ­τρη­ση δύο επαρ­χια­κών ομά­δων», δή­λω­σε ο Χάρης Μαρ­κό­που­λος, προ­πο­νη­τής του Κο­ροί­βου, και επι­σή­μα­νε σχε­τι­κά με τον αυ­ρια­νό αντί­πα­λο της ομά­δας του: «Σί­γου­ρα ο Κο­λοσ­σός έχει το δικό του backround στο ελ­λη­νι­κό πρω­τά­θλη­μα. Φέτος φαί­νε­ται πως υπάρ­χει πολύ καλή χη­μεία με­τα­ξύ των παι­κτών του. Έχει ξε­κά­θα­ρους ρό­λους. Μά­λι­στα, στα τε­λευ­ταία παι­χνί­δια παί­ζει και πάρα πολύ καλό μπά­σκετ. Έχει επι­λο­γές και στο ανοι­χτό γή­πε­δο, αλλά και στο 5 ενα­ντί­ον 5. Με έμπει­ρους παί­κτες που ξέ­ρουν καλά την κα­τη­γο­ρία και τι να ζη­τή­σουν κάθε φορά από το παι­χνί­δι».

«Από την πλευ­ρά μας προ­σπα­θού­με να προ­σεγ­γί­σου­με και αυτό το παι­χνί­δι με την ίδια συ­νέ­πεια», συ­νέ­χι­σε ο Χάρης Μαρ­κό­που­λος και τό­νι­σε: «Χρειά­ζε­ται να έχου­με συ­γκέ­ντρω­ση από το πρώτο μέχρι το τε­λευ­ταίο λεπτό και να εί­μα­στε σε θέση να “δια­βά­σου­με” τι θα επι­λέ­ξει να μας δώσει η αντί­πα­λη ομάδα».

Ο Τζος Μα­τζέτ, ο 26χρό­νος Αμε­ρι­κα­νός γκαρντ του Κο­ροί­βου, υπο­γράμ­μι­σε ότι εάν η ομάδα του κι­νη­θεί στα στά­νταρ από­δο­σης του δεύ­τε­ρου ημι­χρό­νου κό­ντρα στην ΑΕΝΚ Δη­μου­λάς θα έχει ση­μα­ντι­κές πι­θα­νό­τη­τες να νι­κή­σει: «Πε­τύ­χα­με μια ση­μα­ντι­κή νίκη με αντί­πα­λο την Κη­φι­σιά, βα­σι­ζό­με­νοι στην καλή μας άμυνα και την υπο­μο­νή που εί­χα­με στην επί­θε­ση. Μας έδωσε αρ­κε­τή ώθηση για τη συ­νέ­χεια, όμως δεν επα­να­παυό­μα­στε. Έρ­χε­ται ένα ακόμη ση­μα­ντι­κό παι­χνί­δι με αντί­πα­λο τον Κο­λοσ­σό Ρόδου και θα πρέ­πει να παί­ξου­με πολύ καλά για να φτά­σου­με στη νίκη. Είναι μια καλή και ποιο­τι­κή ομάδα, όμως αν κι­νη­θού­με σε ανά­λο­γα στά­νταρ από­δο­σης με αυτά του δευ­τέ­ρου ημι­χρό­νου κό­ντρα στην Κη­φι­σιά, τότε θα έχου­με ση­μα­ντι­κές πι­θα­νό­τη­τες για να κερ­δί­σου­με».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.