Ειδήσεις

Παρέμβαση για την απαλλαγή των αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος από το Μάνο Κόνσολα και 32 άλλους βουλευτές

Με το Γενικό Γραμματέα Εσόδων, κ. Θεοχάρη, συναντήθηκαν ο Μάνος Κόνσολας και ομάδα βουλευτών που κατέθεσαν από κοινού υπόμνημα για την απαλλαγή ορισμένων κατηγοριών αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος αλλά και για μία σειρά ζητημάτων για τη φορολογία των αγροτών.
Οι βουλευτές ζήτησαν από τον κ. Θεοχάρη να υπάρξει παράταση του χρόνου εφαρμογής του μέτρου τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων από ορισμένες κατηγορίες αγροτών, μέχρι να εξεταστούν και να αξιολογηθούν όλες οι ειδικές περιπτώσεις που υπάρχουν και αφορούν σε εισοδηματικά όρια, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές αλλά και συνταξιούχους του ΟΓΑ και αγρότες που είναι ασφαλισμένοι και σε άλλα ταμεία.

Αμέσως μετά τη συνάντηση δρομολογήθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:
α. Ο κ. Θεοχάρης αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κόνσολα και των άλλων βουλευτών για να παραταθεί ο χρόνος εφαρμογής του νέου καθεστώτος τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων για τους αγρότες, μέχρι τις αρχές Μαρτίου.
β. Σε ό,τι αφορά στην απαλλαγή ορισμένων κατηγοριών αγροτών από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για τα ζητήματα φορολογικής αντιμετώπισης των αγροτών, που θίγονται στο υπόμνημα των αγροτών, συμφωνήθηκε να συσταθεί ειδική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών που θα τα επαναξιολογήσει και θα διαχωρίσει περιπτώσεις.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
«Η αναγέννηση και η ανασύσταση του πρωτογενούς τομέα δεν συνάδει με οριζόντια μέτρα σε όλους τους αγρότες.
Πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν εισοδηματικά κριτήρια αλλά και ιδιαιτερότητες, δεν μπορεί να καταβάλει τέλος επιτηδεύματος ένας αγρότης με μικρό εισόδημα, ούτε να μην υπολογίζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δυσπρόσιτων και νησιωτικών περιοχών.
Η παράταση στο χρόνο εφαρμογής του μέτρου της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων μέχρι τις αρχές Μαρτίου και μέχρι να εξετάσει η επιτροπή που συστάθηκε όλες τις περιπτώσεις είναι μια σωστή και επιβεβλημένη απόφαση.
Η φορολογική δικαιοσύνη έχει ως δομικό στοιχείο τον ορθολογισμό και την αίσθηση της πραγματικότητας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου