Ειδήσεις

Δεν θα παραχωρηθεί το πάρκο του Ροδινιού

Δεν εγκρίθηκε από το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου η πρόταση που κατατέθηκε από Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την παραχώρηση του πάρκου του Ροδινιού και συγκεκριμένα της έκτασης που διαχειρίζεται ο Δήμος.
Υπήρξαν ενστάσεις για τον τρόπο διαχείρισης του πάρκου από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση αφού κάποιοι θεώρησαν πως η υπόθεση θα είχε την κατάληξη της ΔΑΝΕ και της Τράπεζας Δωδεκανήσου.
Στην απόφαση που ελήφθη αναφέρθηκε, ομιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Χαρ. Ευθυμιάδης.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Ρόδου αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτάσεις τις οποίες κατέθεσε η επιτροπή που είχε συσταθεί για το θέμα αυτό και στην ίδρυση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, που ζήτησε την παραχώρηση των τμημάτων του πάρκου στο Ροδίνι, που διαχειρίζεται ο Δήμος.
«Δυστυχώς δεν έγιναν κατανοητά τα σχέδια για την αξιοποίηση και αναβάθμιση του χώρου. Κάποιοι έθεσαν προσωπικά ζητήματα. Άλλοι τόνισαν πως το πάρκο θα έπρεπε να παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Υπήρξαν και εκείνοι που εκτίμησαν πως η πρόταση έγινε για προεκλογικούς λόγους», εξήγησε ο κ. Ευθυμιάδης.
«Από την πλειοψηφία υποστηρίχθηκε πως το πάρκο θα έπρεπε να μείνει στο Δήμο και να ευπρεπιστεί σε συνεργασία με τη λέσχη Lions και άλλους συλλόγους», δήλωσε ο κ. Ευθυμιάδης.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση που έγινε από το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου για τις θέσεις των μικροπωλητών στην πόλη της Ρόδου.
«Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία. Ομόφωνη απόφαση ελήφθη μόνο για τις θέσεις των ζωγράφων», δήλωσε ο κ. Χ. Ευθυμιάδης και πρόσθεσε πως αρνητική στάση στο θέμα τήρησαν τα μέλη του συμβουλίου που προέρχονται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.
Επισημαίνεται πως οι σύμβουλοι της παράταξης της μειοψηφίας δεν ενέκριναν και την πρόταση για τις θέσεις των παραγωγών αγροτικών προϊόντων στην πόλη της Ρόδου.
«Συζήτηση έγινε και για την απομάκρυνση των μικροπωλητών από την περιοχή του Νεωρίου. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προχωρήσει με προσοχή», τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου