Τοπικές Ειδήσεις

«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει στο τοπικό Κίνημα Αλλαγής

«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει στην Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν στη Ρόδο ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου.
Μέσα στο σαββατοκύριακο, 10 μέλη της Ν.Ε. νοτίου συγκροτήματος του ΚΙΝΑΛ υπέβαλαν την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφού άλλαξε για… τρίτη φορά η απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ για τον αριθμό των καλπών και επανήλθε στην πρόταση που απερρίφθη! Πρόκειται για τους: Αντώνη Γονιδάκη, Σμάρω Καμπουράκη, Αντώνη Κουφού, Ελένη Λαού, Ηλία Μπούκλα, Δημήτρη Παμπάκα, Τάσο Σεχρεμέλη, Πρόδρομο Σφυρίου, Λίνα Παπατσή και Σταύρο Φλαμπουριάρη.
Όπως αποκάλυψε η «δημοκρατική», τα μέλη της Ν.Ε. νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ, μετά την αρχική πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να μην λάβει υπόψη την πρόταση του τοπικού οργάνου για το στήσιμο των καλπών στο νησί της Ρόδου και να κάνει αποδεκτή ένσταση που υποβλήθηκε τοπικά από εκπρόσωπο του υποψήφιου προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη, ετοίμασαν τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Η πρόταση της Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ, ήταν στο νησί της Ρόδου να στηθούν πέντε κάλπες για την εξυπηρέτηση των μελών και των φίλων του Κινήματος. Ειδικότερα, προτάθηκε να στηθούν κάλπες ως εξής: Τρεις στην πόλη της Ρόδου (Ροδίνι), μία στη Δ.Κ. Κρεμαστής, μία στη Δ.Κ. Αρχαγγέλου, μία στη Δ.Κ. Γενναδίου και μία στην Δ.Κ. Έμπωνας.
Εντέλει, η πρόταση της ΕΔΕΚΑΠ στη συνέχεια ήρθε να ανατρέψει τα όσα αποφασίστηκαν τοπικά, προτείνοντας κάλπες στο νησί της Ρόδου να στηθούν σε επτά σημεία προσθέτοντας και τις δημοτικές κοινότητες Ιαλυσού και Αφάντου. Ωστόσο, έπειτα από νέα επιστολή της Ν.Ε. που ζητούσε την αναίρεση της πρότασης της ΕΔΕΚΑΠ η Επιτροπή αποφάσισε με 9 ψήφους υπέρ και 1 λευκή, να κάνει αποδεκτή την πρόταση του τοπικού οργάνου. Στη συνέχεια, κι ενώ εκλήθη η νομαρχιακή επιτροπή συντονισμού των εκπροσώπων να επικυρώσει ουσιαστικά την απόφαση όπως κι έγινε με την πλειοψηφία των μελών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες τηλεφωνικά ότι η απόφαση… αλλάζει ξανά!
Τα παραιτηθέντα μέλη της Ν.Ε. φωτογραφίζουν συγκεκριμένο υποψήφιο για μεθοδεύσεις και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους κάνοντας λόγο για… ανατολίτικα παζάρια!
Την επιστολή παραίτησης των 10 μελών απέστειλε στον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. κ.. Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο γραμματέας της Ν.Ε. κ. Νίκος Τρίπης ο οποίος ανεκάλεσε τη δική του παραίτηση, όταν τελικά η ΕΔΕΚΑΠ έκανε δεκτή την πρόταση της Ν.Ε. για το στήσιμο καλπών σε πέντε σημεία, η οποία ωστόσο δεν διήρκεσε παρά μόνο μερικά…. 24ωρα!
Το πρωτοφανές αλαλούμ, όπως καταγγέλλουν παραιτηθέντα μέλη -και όχι μόνο- εκθέτει τα όργανα και απαξιώνει τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών που απέχει μόλις μερικές εβδομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επιστολή του ο γραμματέας της Ν.Ε. κ. Νίκος Τρίπης, αναφέρει ότι θα υποβάλει εκ νέου την παραίτησή του με την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών.
Στην επιστολή του προς τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη ο κ. Νίκος Τρίπης αναφέρει:
«Σύντροφε Μανώλη,
Με λύπη σου στέλνω συνημμένα επιστολή παραίτησης που έλαβα από δέκα (10) μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Οι λόγοι γίνονται αντιληπτοί από το περιεχόμενο της επιστολής τους καθώς και της επιστολής που στείλαμε ως ΝΕ προς την ΕΔΕΚΑΠ στις 4/11. Δυστυχώς, οι διαδικασίες προετοιμασίας του κομματικού μηχανισμού ενόψει των εκλογών ανάδειξης προέδρου στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή μας. Όπως σε είχα ενημερώσει, κι εγώ είχα οδηγηθεί στην απόφαση να παραιτηθώ, απόφαση από την οποία υπαναχώρησα μετά την επιμονή των μελών της ΝΕ να παραμείνω τουλάχιστον έως την ολοκλήρωση των εκλογών. Πολλοί εξ αυτών που με έπεισαν να παραμείνω, οδηγήθηκαν τώρα στην παραίτηση, μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΝΕΣ. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσω ότι, προ εξαμήνου είχε παραιτηθεί ακόμη ένα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, για προσωπικούς λόγους. Δυστυχώς μεταξύ των έντεκα (11) συνολικά παραιτηθέντων (από την αρχική σύνθεση) συμπεριλαμβάνονται και οι δύο (2) αναπληρωτές γραμματείς και οι περισσότεροι συντονιστές τομέων, που ειδικά την προεκλογική περίοδο, η παρουσία τους θα ήταν κομβικής σημασίας (συντονιστές Οργανωτικού, Επικοινωνίας, Υγείας, Οικονομίας, Εργαζομένων, Νησιωτικής Πολιτικής) και 5 εκ των 7 μελών του Συντονιστικού Οργάνου.
Σύντροφε Μανώλη,
Αντιλαμβάνεσαι ότι πρακτικά είναι αδύνατη πλέον η επίσημη συνεδρίαση της Νομαρχιακής, ενώ το έργο της ενόψει των εκλογών δυσχεραίνει σημαντικά, παρά την πρόθεση των παραιτηθέντων συντρόφων να βοηθήσουν ως απλοί εθελοντές.
Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω, για να καταγραφεί πλέον κι εγγράφως, ότι αμέσως μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας του Δεκεμβρίου, θα παραιτηθώ κι εγώ από τη θέση του γραμματέα και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Λυπάμαι για την πικρή κατάληξη της πολύ όμορφης και δημιουργικής συνεργασίας που είχαμε. Η ανταπόκρισή σου σε όλες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Νομαρχιακής Επιτροπής ήταν πολύτιμη και η υποστήριξη που λάβαμε όλα τα μέλη της ΝΕ όλο αυτό το διάστημα, ήταν συγκινητική και για αυτό σε ευχαριστούμε πολύ.
Το παρόν κοινοποιείται και στα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ μετά από απαίτηση των συντρόφων που υπέβαλαν την παραίτησή τους.
Θα αναμένω οδηγίες για τις μετέπειτα ενέργειές μου.
Με εκτίμηση
Ο γραμματέας
Νομαρχιακής Επιτροπής νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου
του Κινήματος Αλλαγής
Νίκος Τρίπης».

Η επιστολή παραίτησης των 10 μελών

Μάθαμε ότι τελικά άλλαξε και πάλι ο αριθμός των καλπών, χειριστών, κλπ. Και φαίνεται να είναι οριστικό.
Η ΝΕΣ σε νέα συνεδρίασή της υποχρεώθηκε να στείλει νέα απόφαση με περισσότερες κάλπες. Προφανώς είναι στη δικαιοδοσία της ΝΕΣ να το κάνει.
Όμως, κάποιοι θεωρούμε ότι τα όσα έγιναν μετά την πρώτη απόφαση της Ν.Ε. και της ΝΕΣ έως σήμερα, δεν μας τιμούν ως πολιτικό χώρο αλλά κυρίως μας προσβάλλουν σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη την εκφρασμένη βούλησή μας (στην παρέμβαση της ΝΕ κατά τη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ στις 4/11) να παραιτηθούμε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.
Η μεταμεσονύχτια (!) ενημέρωση με απαξιωτικό τρόπο στον γραμματέα μας, η επιμονή κάποιων να δυσφημίζουν τον χώρο μας σε τοπικά μέσα προκειμένου να ξανα-αλλάξουν την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, τη φορτική (λίγα λέμε) πίεση προς κάποια μέλη της ΝΕΣ από συντρόφους των Αθηνών αλλά και τοπικά, δεν έχουμε λόγο να την ανεχτούμε. Η διαδικασία καθορισμού χώρων ψηφοφορίας με σκοπό την άρτια διεξαγωγή της, εξελίχθηκε σε μια εκατέρωθεν εξυπηρέτηση τοπικών προσδοκιών σε πολλά μέρη της Ελλάδας και αυτό μας θλίβει. Ύψιστη κομματική διαδικασία, μετατρέπεται από κάποιους σε ανατολίτικο παζάρι. Νομίζαμε ότι είχαμε γίνει καλύτεροι.
Για τα περί «πιέσεων» μόνο όσοι εμπλέκονται άμεσα μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Ίσως σε μια συνεδρίαση της ΝΕ με ή χωρίς την άτυπη συμμετοχή μας (των παραιτηθέντων), να είναι δυνατή μια καλύτερη ενημέρωση.
Όσοι επιθυμούν να παραιτηθούν επίσης, καλό θα είναι να το πουν στην ομάδα τώρα, ρητά, για να το καταγράψει ο γραμματέας, που οφείλει να ενημερώσει την ηγεσία του κόμματος, με κοινοποίηση στα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ, λόγω ανάμιξής τους.
Πιστεύουμε ότι η συνεργασία που είχαμε όλον αυτό τον καιρό ήταν πολύ καλή και υπό άλλες συνθήκες (λόγω covid) θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα.
Σε όσους συντρόφους αποφασίσουν να μείνουν τους ευχόμαστε καλή δύναμη. Θα είναι ένας δύσκολος μήνας μέχρι τις εκλογές, αλλά ειλικρινά ελπίζουμε η διεξαγωγή τους να είναι επιτυχής και εν τέλει να διαψεύσει τους φόβους μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου