Τοπικές Ειδήσεις

Ο Αλ. Στεφανής για την ιατρική κάλυψη με στρατεύσιμους ιατρούς του περιφερειακού ιατρείου Αγαθονησίου

“Από την 11η Σεπτεμβρίου, περιήλθε στο ΓΕΕΘΑ νέο αίτημα του υπουργείου Υγείας για ιατρική κάλυψη με στρατεύσιμους ιατρούς, των Περιφερειακών Ιατρείων Τήλου, Κουφονησίων και Αγαθονησίου.

Το ανωτέρω αίτημα αφού διερευνήθηκε αρμοδίως από τα Γενικά Επιτελεία, διαπιστώθηκε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν δύναται να ικανοποιηθεί, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών στο πλαίσιο εξαιρετικά υψηλής επιχειρησιακής απασχόλησης των Ενόπλων Δυνάμεων άρα και των υγειονομικών υπηρεσιών τους.

Το αίτημα τοποθέτησης στρατεύσιμου ιατρού στο εν λόγω ιατρείο (σ..σ. Αγαθονησίου) , εφόσον συνεχίσει να υφίσταται η σχετική αναγκαιότητα και υποβληθεί από το Υπ. Υγείας με την προβλεπόμενη διαδικασία του άρθρου 8 τουν.4361/2016 (Α΄10), δύναται να επανεξετασθεί, με την ολοκλήρωση της κατάταξης της 2020 ΣΤ΄ΕΣΣΟ (Νοέμβριος), αφού συνεξετασθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες, σε συνδυασμό με την δύναμη των υπηρετούντων οπλιτών πτυχιούχων της Ιατρικής” .

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κύριακος Βελόπουλος με θέμα “Ελλιπής η υγειονομική φροντίδα των κατοίκων του Αγαθονησίου”.

Ο κ. Στεφανής υπενθύμισε ότι “τον Μάιο του 2019 και τον Ιούνιο του 2020, υπεγράφησαν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ) από τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής ‘Αμυνας και Υγείας, για την πλήρωση κενών θέσεων με στρατεύσιμους ιατρούς, σε Περιφερειακά Ιατρεία άγονων και απομακρυσμένων περιοχών, μεταξύ των οποίων και αυτό του Αγαθονησίου. Σύμφωνα με την πρώτη ΚΥΑ η υγειονομική κάλυψη του συγκεκριμένου ιατρείου πραγματοποιήθηκε από οπλίτη ιατρό της Πολεμικής Αεροπορίας, έως την 6η Μαΐου 2020, οπότε ο συγκεκριμένος απολύθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ με τη δεύτερη ΚΥΑ καλύφθηκε από οπλίτη ιατρό του Στρατού Ξηράς, έως την 21η Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, που αντιστοιχούσε στην ημερομηνία απόλυσής του”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου