Αθλητικά

Super League 2: Σε διάστημα 17 μηνών «έχασε» 11 φορές τη σέντρα της

• Η 24η Οκτωβρίου 2021 είναι από τον Μάιο του 2020 η 12η ημερομηνία έναρξης της κατηγορίας σε 13 διαφορετικές ανακοινώσεις, αλλά μέχρι στιγμής μόνο σε μια «έπεσε μέσα»

Στο «περίμενε» είναι ακόμη η Super League 2, καθώς πλέον έχει γίνει «συνήθεια» το φαινόμενο να μην ξεκινά ποτέ στην ώρα της. Και παλαιότερα, ως Β’ Εθνική ή Football League, οι αναβολές ήταν αρκετά συχνές, αλλά εσχάτως η κατάσταση δείχνει να… εκτροχιάζεται. Για λόγους που δεν είναι 100% δικοί της ως λίγκα, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης δεν της αντιστοιχεί, στα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου ορίζεται κι άλλη ημερομηνία για τη σέντρα.
Αν «προσθέσουμε» τι έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2020 και μετά, τη στιγμή δηλαδή που διακόπηκαν τα πρωταθλήματα λόγω του πρώτου lock down, θα δούμε πως μέχρι σήμερα η διοργανώτρια αρχή έχει «ανακοινώσει» πως θα παίξει σε 11 διαφορετικές ημερομηνίες και το έκανε πράξη μόνο μία φορά, τον περασμένο Ιανουάριο.
Η 24η Οκτωβρίου που αναμένουμε είναι η 12η διαφορετική «ημερομηνία σέντρας» που έχει οριστεί για τις σεζόν 2019/20, 2020/21, 2021/22 (στην πρώτη υπολογίζουμε τα όσα συνέβησαν μετά το lock down και την επανέναρξη του πρωταθλήματος) και απομένει να δούμε αν θα έχουμε δράση.
Επειδή μάλιστα η μία ημερομηνία είναι «διπλή» (την αγωνιστική περίοδο 2019/20 ανακοινώθηκε δις πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά στις 29 Ιουνίου του 2020 αλλά ποτέ δεν συνέβη), από τον Μάιο του 2020 μέχρι και σήμερα, δηλαδή σε διάστημα 17 μηνών, η λίγκα έκανε συνολικά γνωστό 12 φορές πως «τη συγκεκριμένη Χ ημέρα ξεκινάμε» και το «πέτυχε» μόνο σε 1! Στις άλλες 11, για κάποιο λόγο, μπάλα δεν είδαμε ποτέ! Τώρα είμαστε εν αναμονή της 24ης Οκτωβρίου, αν και οι προβλέψεις μοιάζουν δυσοίωνες και είναι πιθανό το σχετικό ποσοστό να «εκτοξευτεί» στο 1/13 .
Ας κάνουμε λοιπόν μία μίνι αναδρομή.
Τη σεζόν 2019/20 η 29η Ιουνίου ορίστηκε δις ως ημέρα επανέναρξης, αλλά πήγαμε σε αναβολή
Από τον Μάρτιο του 2020 η χώρα μας, όπως βέβαια και όλη η ανθρωπότητα, άρχισε να βαδίζει στα αχαρτογράφητα νερά της Covid-19 εποχής και ουδείς γνώριζε τι του ξημερώνει. Έτσι και στην κατηγορία πήγαιναν βήμα-βήμα, αλλά και πάλι παρατηρήθηκαν φαινόμενα «αναβλητικότητας». Σε αντίθεση με τη Super League 1 που τα έβαλε κάτω και τον Ιούνιο ξεκίνησαν τα play off και τα play out, στην S.L.2… όλο προέκυπταν νέα δεδομένα. Ας τα θυμηθούμε περιληπτικά.
Στις 3 Ιουνίου αποφασίστηκε να έχουμε σέντρα στις 29/6, στις 12/16 ανακοινώθηκε νέο Δ.Σ. για τις 16/6 με θέμα «τη λήψη απόφασης για το νέο πρωτάθλημα» , στις 16/6 ορίστηκε εκ νέου η 29η του μηνός ως το πότε θα επανεκκινήσει η σεζόν, ενδιάμεσα ζητήθηκε ραντεβού με την ΕΠΟ και την S.L.1 για αναδιάρθρωση και επειδή για διάφορους λόγους δεν έγινε ποτέ, στις 22/6 διεξήχθη νέο Δ.Σ. οπότε και αποφασίστηκε να «τερματιστεί» η χρονιά, σε αντίθεση δηλαδή με τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί δις στις 3/6 και τις 16/6. Σε απλά ελληνικά παίρνονταν αποφάσεις να διεξαχθεί το πρωτάθλημα, παράλληλα γίνονταν διαβουλεύσεις ώστε να μην γίνει και να υπάρξει αναδιάρθρωση (όσο μπορούν να συμβαδίζουν αυτά) και τελικά δεν παίχθηκε μπάλα.
Για την ιστορία στα τέλη Αυγούστου ορίστηκαν τα διπλά μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Πέρσι ξεκίνησε στην 6η ημερομηνία έναρξης που αποφασίστηκε
Και πάμε στην περασμένη χρονιά, όπου πρέπει να έχουμε κατά νου πως η προηγούμενη είχε τερματιστεί στις 9 Μαρτίου του 2020! Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε για τη σεζόν 2020/21 ήταν στις 3 Αυγούστου, οπότε και έγινε γνωστό πως το επόμενο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 4 Οκτωβρίου. Στις 16 Σεπτεμβρίου και αφού προηγουμένως τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης είχαν γνωμοδοτήσει, μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές κτλ, την οριστική μορφή του πρωταθλήματος (άλλαξε αρκετές φορές δομή), η σέντρα ορίστηκε για μεταγενέστερα και πιο συγκεκριμένα για τις 24/10. Όμως στις 14 Οκτωβρίου η έναρξη «πήγε» για την 1η Νοεμβρίου επειδή εκκρεμούσαν τα τηλεοπτικά και μάλιστα λίγες ημέρες μετά (22/10) μετατέθηκε για τις 7/11 με την ίδια αφορμή/λόγο, καθώς δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία με την ΕΡΤ.
Σα να μην έφτανε αυτό στις 4/11 αποφασίστηκε να «μετατεθεί», ξανά, για τις 15/11 καθώς είχαμε ήδη βρεθεί εν μέσω του δεύτερου πανδημικού κύματος και όλοι ήταν εν αναμονή του δεύτερου lock down. Έτσι τη συγκεκριμένη στιγμή που μιλάμε (4/11) η έναρξη του πρωταθλήματος είχε ήδη αλλάξει 5 φορές ημερομηνία (4/10, 24/10, 1/11, 7/11 και 15/11). Το… κερασάκι στην τούρτα ήταν πως στις 10 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν έδωσαν το «πράσινο φως» για να παίξει η κατηγορία και δεν θα ξεκινήσει ούτε στις 15/11.
Τελικά η S.L.2 άρχισε στις 17 Ιανουαρίου του 2021, δηλαδή περίπου 10 μήνες από όταν διακόπηκε λόγω κορωνοϊού. Για όσους θυμούνται η κατάσταση στη Football League ήταν ακόμη χειρότερη αφού οι ομάδες έπαιξαν ξανά στα τέλη του Μαρτίου, δηλαδή ένα και πλέον χρόνο μετά το πρώτο lock down! Πάντως το συμπέρασμα ήταν πως η S.L.2 που διαπραγματευόμαστε άλλαξε πέρσι 6 φορές ημερομηνία έναρξης!
Φέτος έχουμε ήδη 5 διαφορετικές ημερομηνίες για τη σέντρα
Και πάμε στο φέτος. Η τελευταία απόφαση που πάρθηκε ήταν να έχουμε δράση στις 24 Οκτωβρίου, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι 100% φιξαρισμένο αφού εκκρεμεί η υπογραφή της συμφωνίας με την ΕΡΤ. Αν τελικά ξεκινήσει το πρωτάθλημα τότε αυτό θα συμβεί με την 5η φορά!
Τόσο επειδή δεν έχουν «κλείσει» τα τηλεοπτικά, όσο και γιατί μέχρι και πριν από μερικές ημέρες παίρνονταν συνεχώς αποφάσεις για το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν, από το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα ως «ημέρες σέντρας» έχουν αποφασιστεί μέχρι στιγμής η 12η και 26η Σεπτεμβρίου και η 10η , 17η και 24η Οκτωβρίου!

Πηγή:gazzetta.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου