Ως μια ταξιδιωτική εμπειρία με όλα τα χαρακτηριστικά της ελληνικής φιλοξενίας και με εξαιρετικό value, αναγνωρίζει τις διακοπές στην Ελλάδα η εφημερίδα Los Angeles Times, παρά την εικόνα μιας χώρας σε μεταιχμιακό σημείο, την οποία μετέδιδαν τα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού μέσα στο καλοκαίρι, μέχρι και πριν την επίτευξη συμφωνίας με την Ευρώπη.

Η Ελλάδα, παρά την κρίση της, παραμένει ένας πολύ φιλόξενος και προσιτός τόπος, αναφέρει το άρθρο, ενώ οι φόβοι που καλλιέργησαν τα μέσα ενημέρωσης αποδείχθηκαν αναίτιοι.

Μάλιστα, η συντάκτρια, η οποία βρέθηκε στην Ελλάδα για ταξίδι του μέλιτος, αναφέρει ότι αυτό το καλοκαίρι αλλά και τώρα ακόμα είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα, ειδικά για όσους διαθέτουν μικρό budget.

Θέλοντας να αναδείξει την αντίθεση μεταξύ της εικόνας που παρουσίαζαν τα μέσα ενημέρωσης και της πραγματικότητας των διακοπών στην Ελλάδα, το άρθρο της Jessica Gelt ξεκινά με μια αναφορά σε ένα περιστατικό στη διάρκεια της πτήσης της προς την Αθήνα στα τέλη Ιουλίου, όπου οι επιβάτες-τουρίστες πανικοβλήθηκαν όταν προβλήθηκε κατά λάθος δελτίο ειδήσεων προηγούμενων ημερών, το οποίο έκανε λόγο για κλειστές τράπεζες, για την ανάγκη μεταφοράς μετρητών στα ταξίδια στην Ελλάδα κτλ.
Μετά την ανακοίνωση του λάθους από το πλήρωμα, η συντάκτρια έκανε διακοπές 9 ημερών, μένοντας 3 ημέρες στην Αθήνα, και στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Σύρο, την Πάρο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Από την εμπειρία της, μεταφέρει ότι μπορεί οι Έλληνες να εμφανίζονταν απογοητευμένοι και προβληματισμένοι σχετικά με τις εξελίξεις στις συζητήσεις τους στις ταβέρνες, και τα γκράφιτι στους δρόμους της Αθήνας να μετέφεραν ακριβώς αυτή την απογοήτευση, όμως «με πολλούς τρόπους αυτή ήταν και συνεχίζει να είναι η ιδανικότερη εποχή να επισκεφθεί κανείς τη χώρα, ειδικά όσοι έχουν περιορισμένο budget.

Οι ορδές τουριστών έχουν μειωθεί, η παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία βρίσκεται σε ακμαίο σημείο και οι τιμές είναι μειωμένες σε ξενοδοχεία και εστιατόρια».Αντίθετα, περιγράφει ως ιδιαίτερα ακριβή τη Ρώμη, η οποία ήταν ο επόμενος σταθμός των διακοπών της, όπου «οι τιμές ήταν αυξημένες και ξεκίνησε η προσωπική οικονομική μας κρίση».

tornosnews.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ