Ειδήσεις

Στη λίστα με τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, βρίσκονται 3 της Ρόδου

Μία ελληνική παρουσία έχει η λίστα με τα 25 καλύτερα πολυτελή εστιατόρια στο κόσμο για το 2015, την οποία ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα του το TripAdvisor, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος παγκοσμίως. Το ελληνικό εστιατόριο που περιλαμβάνεται τόσο στην παγκόσμια λίστα με τα καλύτερα πολυτελή εστιατόρια όσο και στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή είναι το Funky Gourmet στην Αθήνα. Στην παγκόσμια λίστα κατέλαβε την 21η θέση και στην ευρωπαϊκή τη 13η.

Οι λίστες καταρτίστηκαν με βάση τις επιλογές των χρηστών του TripAdvisor. Την 1η θέση στην παγκόσμια και στην ευρωπαϊκή λίστα των 25 καλύτερων εστιατορίων κατέλαβε το Martin Berasategui στην Ισπανία. Στην ελληνική λίστα με τα 10 καλύτερα πολυτελή εστιατόρια, μετά το Funky Gourmet που κατέλαβε την 1η θέση, βρίσκονται κατά σειρά προτίμησης τα εξής: Ελαίας γη (Κηφισιά), Tamam (Ρόδος), Lotus Eaters (Ελούντα), Sea Side by Notos (Περίβολος Σαντορίνης), ΜΑΝΗΜΑΝΗ (Αθήνα), Πρίμα Πλώρα (Ρέθυμνο Κρήτης), Το Psaraki (Βλυχάδα Σαντορίνης), Κέρασμα (Ρόδος), Μelenos Lindos Restaurant (Λίνδος Ρόδου).

Ο γαστρονομικός τουρισμός όπως έχουν αναδείξει τουριστικοί φορείς της χώρας πρέπει να βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητες, στο πλαίσιο ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Πάντως, για το 2016 η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να προσελκύσει το παγκόσμιο γαστρονομικό ενδιαφέρον με αφορμή τη διοργάνωση του 37ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (WACS). Τη διεκδίκηση της διοργάνωσης συντόνισε η Artion Confernces and Events για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος. To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να προσελκύσει περί τα 2.000 άτομα απ’ όλο τον κόσμο.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου