Σε απάντηση όλων όσων κατηγορούν το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, για αδιαφορία και ρατσιστική αντιμετώπιση των δεκάδων μεταναστών που καταφθάνουν καθημερινά στο νησί μας, σας κοινοποιούμε επιστολή που έστειλε στο Δήμο μας ο κ. Procaccini, επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες:

Αγαπητέ κ Κόλια

Επιτρέψτε μου να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία, για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Ύπατης Αρμοστείας, για την υποστήριξη του Δήμου Λέρου, και ιδίως του γραφείο σας, που παρέχει στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέρο.

Σύμφωνα με το αίτημά σας στην UNHCR με ημερομηνία 18.9.2015 (επισυνάπτεται), η Ύπατη Αρμοστεία συνέχισε, με την πολύτιμη υποστήριξή σας, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον άτυπο καταυλισμό στο Λακκί, με ιδιαίτερη έμφαση στην υγιεινή, καθώς και την τακτική παροχή βασικών είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες. Περισσότερες τουαλέτες, έγιναν επίσης διαθέσιμες πρόσφατα.

Στο πλαίσιο αυτών των βελτιώσεων στο ανθρωπιστικό έδαφος, η Ύπατη Αρμοστεία θα είναι επίσης σε θέση να αντικαταστήσει τις σημερινές σκηνές που παρέχονται από τους MSF, οι οποίες συνήθως θεωρούνται ως μη κατάλληλες για το χειμώνα και το κρύο / βροχερός καιρός, με αξιοπρεπή προκατασκευασμένες οικιστικές μονάδες (βλέπε συνημμένο φωτογραφίες – 17 m2 το καθένα σπίτι).

Σύμφωνα με τα ισχύοντα τεχνικά πρότυπα, 23 οικιστικές μονάδες μπορούν να εγκατασταθούν στον άτυπο καταυλισμό, εξασφαλίζοντας την ίδια ικανότητα καταλυμάτων, αλλά με πολύ καλύτερες συνθήκες για την προστασία των ευάλωτων ατόμων.

Με τις καλύτερες ευχές
Marco Procaccini

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ