Ρεπορτάζ

Ο πρόεδρος της ΔΕΔΔΗΕ κ. Ζωντανός ζητεί να επαναλειτουργήσει το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ

Με μοναδικό θέμα στην ατζέντα του την λειτουργία του υποσταθμού της ΔΕΗ στην συνοικία του Αγίου Νικολάου, βρέθηκε χθες στην Ρόδο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ -100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Κ. Ζωντανός.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατηδιάκου με την παρουσία και του προέδρου του ΤΕΕ κ. Ιάκωβου  Γρύλλη, έγινε σαφές ότι η Ρόδος έχει ανάγκη από επάρκεια ενέργειας, ειδάλλως θα δημιουργηθεί σοβαρό ζήτημα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη, ο κ. Κ. Ζωντανός:
«Ο σκοπός της επίσκεψής μου είναι να συζητήσουμε με τις τοπικές αρχές και με τον δήμαρχο Ρόδου την εκκρεμότητα που υπάρχει με την λειτουργία του Κέντρου Διανομής στη θέση του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ. Αυτό είναι άμεσα αναγκαίο να προχωρήσει διότι η Ρόδος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας. Πρέπει να υπάρχει και δεύτερο μέρος που θα διανέμεται η ενέργεια. Δηλαδή, η Ρόδος παράγει κανονικά 400MW, ενώ στην πόλη μπορούν να διοχετευτούν μόνο τα 100MW. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει και δεύτερο σημείο, όπου θα διανέμεται η ενέργεια. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει επάρκεια και για περαιτέρω επενδύσεις στο νησί».
Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής που έχουν εκφραστεί στο παρελθόν, ο κ. Ζωντανός είπε κατ’ αρχήν ότι η λειτουργία του Κέντρου Διανομής θα είναι ωφέλιμη για τον τόπο κι εφόσον οι πολίτες ενημερωθούν σωστά δεν θα έχουν αντιρρήσεις.

«Δεν θα υπάρχει τίποτε επίγειο, όλα θα είναι υπόγεια. Μην ξεχνάτε ότι όταν σημειώνονται μπλακάουτ το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι οι διακοπές ρεύματος, αλλά οι διακοπές του νερού επειδή τα αντλιοστάσια λειτουργούν με ρεύμα. Τα ίδια προβλήματα σημειώθηκαν και στην Σαντορίνη όταν παρουσιάστηκαν τα μπλακάουτ», όπως τόνισε.
Ερωτηθείς σχετικά με τις απαιτήσεις της μαρίνας για να λειτουργήσει, είπε ότι για την μαρίνα ζητήθηκαν 13.000MW τα οποία, φυσικά δεν μπορεί η δώσει η πόλη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ είπε ότι δεν έχει πρόβλημα από την τεχνική πλευρά και θεωρεί αναγκαία την λειτουργία, ενώ και ο δήμαρχος, ήταν θετικός.
Ο κ. Ζωντανός ανακοίνωσε ακόμη ότι την 1η Νοεμβρίου αναμένεται στην Ρόδο η επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΗ κ. Αρθρούρου Ζερβού, ο οποίος θα έρθει για θέματα της αρμοδιότητάς του και για ειδική συνάντηση με τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τους φορείς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου