Ειδήσεις

Eπίθεση του ΑΠΟΠΕΣ μετά και τις νέες “εξαγγελίες” για το υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο

Σχετικά με τα δημοσιεύματα του τοπικού και ηλεκτρονικού τύπου που αφορούν στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και διευκρινίζοντας για ακόμη μια φορά ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι είμαστε και εμείς υπέρ της ανάπτυξης της πόλης μας και του νησιού μας γενικότερα, ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου μας και τους κατοίκους της πόλης μας, ότι:
ΟΥΔΕΜΙΑ συνάντηση είχε ο Σύλλογος με την ΔΕΔΔΗΕ γιατί απλά δεν κληθήκαμε.
ΟΥΔΕΜΙΑ συνάντηση είχε ο Σύλλογος με τον Δήμαρχο κ. Φ.Χατζηδιάκο γιατί όχι μόνο δεν μας κάλεσε όπως θα έπρεπε αλλά ενώ προσπαθούσαμε από την λήψη των καθηκόντων του να κλήσουμε ένα σχετικό ραντεβού με κάθε τρόπο, τεχνηέντως μας απέφευγε επικαλούμενος φόρτο εργασίας ΜΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕ !

Όσο για την απόφαση του ΣΤΕ σχετικά με την περιβαλλοντική τους άδεια πρέπει ο κόσμος να μάθει ότι το δικαστήριο ήταν μεταξύ της πρώην Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και της ΔΕΗ ο σύλλογος ήταν απλά παρεμβαίνων.
Η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση λοιπόν ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν υπερασπίστηκε τις θέσεις της, αλλά ούτε καν έστειλε τον σχετικό φάκελο στο ΣΤΕ ούτε καν εκπρόσωπο δικηγόρο της και ΕΤΣΙ… κέρδισε το δικαστήριο η ΔΕΗ. Με τον εκπρόσωπο της ΔΕΔΔΗΕ φροντίσαμε να έχουμε μια ολιγόλεπτη ανεπίσημη κατ ιδίαν συνάντηση ΑΠΛΑ και μόνο για να του δώσουμε τις εναλλακτικές προτάσεις του Συλλόγου και του ΔΗΜΟΥ Ρόδου διότι πιστεύουμε ότι δεν θα τις είχε υπόψιν…

Το Δικαστήριο το οποίο εκκρεμεί για την οικοδομική τους άδεια και θα δικαστεί τον Ιούνιο του 2015 είναι μεταξύ ΔΗΜΟΥ και ΔΕΗ. Ο σύλλογος είναι και πάλι παρεμβαίνων. Υπάρχουν αποφάσεις ομόφωνες από τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια για την εξέταση των εναλλακτικών λύσεων που έχουν προταθεί από τον Τεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου μας τον κ.Φιλήμονα Κωνσταντινίδη και τον ΔΗΜΟ Ρόδου οι οποίες όμως δεν εξετάσθηκαν ποτέ. Υπάρχει απόφαση του ΔΣ Ρόδου ΟΜΟΦΩΝΗ για την σύγκληση επιτροπής εκπροσώπων του Δήμου του ΤΕΕ της ΔΕΗ και του Συλλόγου για τον ίδιο σκοπό δηλ. την εξέταση των εναλλακτικών η οποία δεν έγινε ΠΟΤΕ. Μας ΑΓΝΟΗΣΑΝ !
Οι συναντήσεις όπως και η χθεσινή έγινε χωρίς εμάς .

ΝΑΙ στην ανάπτυξη ΝΑΙ στον νέο υποσταθμό αλλά αφού υπάρχουν εναλλακτικές γιατί να μην εξεταστούν;
Γιατί στην νέα είσοδο της πόλης μας και σε τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή αφού υπάρχουν άλλες λύσεις;

ΑΝΑΠΤ. ΠΟΛΙΤ. & ΠΕΡΙΒ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου