Ειδήσεις

Προβλήματα στις πτήσεις την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου -Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Προβλήματα στην πτήσεις αναμένεται να προκληθούν την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 09.00 έως τις 13.00, με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού.

«Παράγοντες όπως η διαρκής μείωση του προσωπικού, η αυξανόμενη κόπωση του εναπομείναντος, καθώς και η έλλειψη, έως τώρα, επενδύσεων που θα συνέβαλαν στην ανανέωση των συστημάτων αεροναυτιλίας, θα έχει για τις προσεχείς θερινές περιόδους μια σημαντική επίπτωση» αναφέρει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ).

«Αυτή η επίπτωση θα είναι η δραματική αύξηση των καθυστερήσεων των πτήσεων, με εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας αλλά και στο κόστος των αεροπορικών εταιρειών, που επιβαρύνονται με 80 ευρώ περίπου ανά λεπτό καθυστέρησης της κάθε πτήσης» σημειώνει.

«Όσο μειώνεται το προσωπικό των ΕΕΚ τόσο θα αυξάνουν οι καθυστερήσεις των πτήσεων» παρατηρούν οι συνδικαλιστές και σημειώνουν ότι οι εκκλήσεις τους «για την αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης έπεσαν στο κενό».

«Σε μια πρωτοφανή μάλιστα επίδειξη, κυνισμού, ανευθυνότητας και ασέβειας προς τους ΕΕΚ αλλά και τη χώρα, ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Κούκης υπονόμευσε την διαδικασία πρόσληψης ΕΕΚ καθώς δεν τις συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό της ΥΠΑ ενώ είχαν ανακοινωθεί στον τύπο» αναφέρεται.

«Ο κ.Κούκης οφείλει να λογοδοτήσει για τα λάθη και τις παραλείψεις του και η Πολιτεία οφείλει να ενσκήψει άμεσα στα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου» καταλήγει η η ΕΕΕΚΕ.

To BHMA

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου