Τοπικές Ειδήσεις

Αρχή Οργάνωσης: “Η δημοτική αρχή Ρόδου απέδειξε ότι είναι ανοργάνωτη και επικίνδυνη για το νησί μας”

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης “Αρχή Οργάνωσης” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Ρόδου απέδειξε ότι η έννοια της «οργάνωσης» αποτελεί μια άγνωστη λέξη στον τρόπο λειτουργίας της.

Χθες, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, παρ’ ολίγο να γελοιοποιηθεί το νησί σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω των παραλείψεων στην ανανέωση της άδειας πυρασφάλειας για το κλειστό γήπεδο Καλυθιών. Για άλλη μια φορά, δόθηκαν λύσεις του ποδαριού ώστε οι αγώνες των εμβληματικών ομάδων μπάσκετ να διεξαχθούν παρουσία θεατών.

Βέβαια, όπως συνηθίζει η δημοτική αρχή, όχι μόνο αναζήτησε λύσεις εκ των υστέρων, αλλά κατά τη συνήθη τακτική της αναζήτησε και υπονομευτές της φήμης και της υστεροφημίας της.

1) Κατά τον ίδιο ανοργάνωτο τρόπο αναζήτησε εμπρηστές και υπονομευτές στην περίοδο των πυρκαγιών, ενώ γνώριζε ότι ουδέποτε στους μήνες που προηγήθηκαν προσκάλεσε σε έγκαιρο προγραμματισμό δράσεων τους φορείς πολιτικής προστασίας.

2) Κατά τον ίδιο ανοργάνωτο τρόπο, δεν έχει προσκαλέσει ούτε μία συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση της πλημμύρας λάσπης και στάχτης, η οποία είναι σίγουρο ότι θα συμβεί με την πρώτη βροχή, στα χωριά της κεντρικής και νότιας Ρόδου. Τρέμουμε στην προοπτική του κινδύνου που πραγματικά ελλοχεύει για τα συγκεκριμένα χωριά.

3) Κατά τον ίδιο ανοργάνωτο τρόπο, ολόκληρο το νησί πέρασε το μισό καλοκαίρι αγκαλιά με τόνους σκουπίδια. Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια. Στην εγκατάλειψη των σκουπιδιών, η νυν δημοτική αρχή διέπεται από συνέπεια.

4) Κατά τον ίδιο ανοργάνωτο τρόπο, άφησε ανέλεγκτη την επιχείρηση συγκοινωνιών ΡΟΔΑ να προσλάβει εποχικούς οδηγούς λεωφορείων, όχι τον Μάρτιο αλλά τον Ιούνιο, μεσούσης της σεζόν, όταν όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί είχαν ήδη κλείσει συμφωνίες με τα τοπικά πρακτορεία. Αποτέλεσμα, χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες να ταλαιπωρούνται επί ώρες αναμένοντας στις στάσεις, τα λεωφορεία που δεν ήρθαν ποτέ λόγω έλλειψης οδηγών.

Φαίνεται, είναι πιο σημαντικό για τη νυν δημοτική αρχή, να δημιουργεί ρίξεις παρά να οργανώνει λύσεις, να ενδυναμώνει τους θεσμούς και να γεφυρώνει τα κομμάτια της κοινωνίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση παραγκωνισμού του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Ισιδώρου, κατά τη διαδικασία παραλαβής εξοπλισμού άρδευσης.

Είναι σημαντικό να κατανοηθεί από τους πολίτες το τι συνέβη στον Άγιο Ισίδωρο: Η νυν δημοτική αρχή μέσω της ΔΕΥΑΡ, δεν επέτρεψε στο καθ’ ύλην αρμόδιο Κοινοτικό Συμβούλιο να παραλάβει σωληνώσεις και λοιπά εξαρτήματα, επειδή προφανώς όλα τα μέλη του κατέρχονται ως υποψήφιοι με την παράταξη «Αρχή Οργάνωσης» στο πλευρό του Νίκου Γερονικόλα. Αντί του Κοινοτικού Συμβουλίου, η νυν δημοτική αρχή όρισε έναν υποψήφιο σύμβουλο της παράταξής της, ένα έξω-θεσμικό πρόσωπο, ανά τετραετία επισκέπτη του χωριού, ώστε να παραλάβει τα υλικά άρδευσης και ενδεχομένως να φωτογραφηθεί για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου.

Η νυν δημοτική αρχή διολισθαίνει καθημερινά σε σφάλματα, τόσο θεσμικά, όσο και οικονομικό-κοινωνικά. Ο ανοργάνωτος τρόπος λειτουργίας της αποδεδειγμένα είναι επιζήμιος για τον τόπο.

Αν για την νυν δημοτική αρχή αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας της ενός δήμου Ρόδου, τότε να έχει τη βεβαιότητα ότι την αναζητούμενη «λάμψη» θα τη βρει σίγουρα στους σωλήνες άρδευσης τομάτας, πατάτας και λοιπών ζαρζαβατικών Αγίου Ισιδώρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου