Ρεπορτάζ

Ροδίτης υπόλογος σε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης εις βάρος ξενοδόχου της Αντίπαρου

Υπόλογος σε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης με θύμα μια γυναίκα από την Αντίπαρο βρέθηκε στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας της Πάρου ένας ημεδαπός κάτοικος Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα την 27η Φεβρουαρίου 2022 μια 62χρονη ημεδαπή, κάτοικος Αντίπαρου υπέβαλε μήνυση σε βάρος άγνωστου δράστη, που της συστήθηκε με το όνομα ημεδαπού και επικοινώνησε μαζί της προφασιζόμενος ότι ενδιαφέρεται να μισθώσει κάποιο εκ των καταλυμάτων της για την περίοδο από 1 έως 15 Μαΐου.
Προκειμένου, όπως της είπε, να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή θα χρειαζόταν το iban του λογαριασμού της.
Η 62χρονη του έδωσε το iban λογαριασμού της στην Εθνική Τράπεζα κι εκείνος λέγοντάς της πως βρίσκεται εκτός Ελλάδος της ζήτησε τον δεκαεξαψήφιο αριθμό της κάρτας συναλλαγών της καθώς και την ημερομηνία λήξης αυτής.
Εν συνεχεία της είπε πως θα της σταλεί ένα email με ένα κωδικό επιβεβαίωσης που απαιτείται για να κάνει τη συναλλαγή.
Η παθούσα του γνωστοποίησε τα ανωτέρω στοιχεία με αποτέλεσμα να του παραχωρήσει πρόσβαση στον προαναφερόμενο λογαριασμό αλλά και σε άλλους δύο λογαριασμούς που ήταν συνδικαιούχος. Τα παιδιά της συνδικαιούχοι στους λογαριασμούς της διαπίστωσαν από μηνύματα που έλαβαν από την ηλεκτρονική τραπεζική ότι έγιναν συναλλαγές από λογαριασμούς της αναλήψεων και καταθέσεων σε άλλους λογαριασμούς τρίτων, συμπεριλαμβανομένου και ενός Ροδίτη, ύψους 1397€, 209€ και 3000€, με αιτιολογία συναλλαγής αγορά μηχανήματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου