Αθλητικά

Special Olympics Hellas: Νέο τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα bowling στην Κάλυμνο

Με ανακοίνωση των Special Olympics Hellas έγινε γνωστό ότι το πρωί της Παρασκευής θα υπογραφεί Επίσημο Συμφωνητικό Συνεργασίας με το Δήμο Καλύμνου, για το αναπτυξιακό πρόγραμμα bowling στο νησί των «σφουγγαράδων».
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:
«Ένας νέος κύκλος ανοίγει για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas! Συνεχίζουμε το δεύτερο έτος του προγράμματος δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για άτομα με νοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους, αυτή τη φορά στην όμορφη Κάλυμνο. Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι ένα τριετές ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 12 Περιφέρειες και ξεκινά και επίσημα στην Κάλυμνο, με το άθλημα του Βowling.
Την Παρασκευή 18/9/2020 σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καλύμνου στις 11:00π.μ., θα υπογραφεί Επίσημο Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ των Special Olympics Hellas και του Δήμου Καλύμνου. Στη τελετή θα συμμετέχει ο πρόεδρος και πρέσβυς ε.τ. κύριος Διονύσιος Κοδέλλας και στελέχη των Special Olympics Hellas, καθώς και ο Δήμαρχος Καλύμνου κύριος Δημήτρης Διακομιχάλης με αντιπροσωπεία του Δήμου.
Η παρουσία των Special Olympics Hellas σε ένα ακόμη νησί της Δωδεκανήσου είναι έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Οργανισμού να συνεχίσει ακούραστα να δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, μοιραζόμενοι τη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.
Η έναρξη του Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Special Olympics Hellas στην Κάλυμνο αποσκοπεί στην -χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση- ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο, καθώς και σε παγκόσμιους αγώνες Special Olympics.
Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του Κινήματος των Special Olympics Hellas είναι η ένταξη όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο καθώς και η ευρύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και γίνεται πράξη μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου