Σε μερική άρση της προληπτικής καραντίνας που τέθηκε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό της μαιευτικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου προχώρησε χθες η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των μοριακών τέστ.
Το Σάββατο ειδικότερα οδηγήθηκαν σε καραντίνα ιατροί, μαίες, νοσηλευτές και μια καθαρίστρια του Νοσοκομείου Ρόδου, επειδή ήρθαν σε επαφή με μια Σομαλή έγκυο γυναίκα.
Η γυναίκα, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος κ. Ρένα Βενιανάκη στην ΕΡΤ, μετέβη στο νοσοκομείο για να γεννήσει και υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό.
Το πρωί του Σαββάτου και πριν βγουν τα αποτελέσματα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην αίθουσα τοκετού, όπου παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, το βρέφος δυστυχώς γεννήθηκε νεκρό.
Το απόγευμα διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι θετική στον κορωνοϊό.
Από τα τέστ που διενεργήθηκαν προέκυψε ότι το νεκρό βρέφος δεν ήταν θετικό, δηλαδή δεν είχε μεταδοθεί ο ιός από την θετική μητέρα του ενώ αρνητικά ήταν και τα δείγματα που ελήφθησαν από δύο ιατρούς και τους παιδίατρους που ήλθαν σε επαφή με το βρέφος.
Θυμίζουμε ότι η Σομαλή, ήλθε στο νησί από την Αθήνα προ 10ημέρου και φιλοξενείτο στην δομή των «Σφαγείων» μαζί με ακόμη 170 άτομα.
Επιπλέον νοσηλεύεται θετική στον κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ακόμη μια ομοεθνής της.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ