Η νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabit στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός, έπειτα από την ενεργοποίηση της πρώτης σύνδεσης με υποδομή Fiber To The Home στο Παλαιό Φάληρο από την COSMOTE, που φέρνει 100% οπτική ίνα μέσα στο σπίτι.
Το πρώτο τρίμηνο του 2019, η Ρόδος αρχής γενομένης από το κέντρο της πόλεως και ακολούθως η Ιαλυσός και οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν υπερυψηλές ταχύτητες σταθερού Internet 100 και 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης έως και 1Gbps.
Το νέο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ύψους €2 δισ. έως το 2022, υπόσχεται να φέρει την οπτική ίνα σε 1 εκατομμύρια σπίτια.
Σημειώνεται ότι η Cosmote επέλεξε την Ρόδο και την Ιαλυσό ως τα δεύτερα κέντρα για την ανάπτυξη του νέου δικτύου της, ενώ ήδη στην Μεσαιωνική Πόλη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της υποδομής.
Επιτελείς της εταιρείας είχαν την Παρασκευή συνεργασία με τον αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Σάββα Διακοσταματίου και του παρουσίασαν το πλάνο της επένδυσης, ενώ σύντομα θα υποβάλουν αρμοδίως σχέδια και αιτήσεις για να χορηγηθούν άδειες για να ξεκινήσουν τα έργα στο οδόστρωμα. Σημειώνεται ότι η όχληση των επισκεπτών του κέντρου από τα συγκεκριμένα έργα θα είναι μηδαμινή.
Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα.
Έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις άνω των €2 δισ. την περασμένη εξαετία, ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber.
Με μήκος διαδρομής που ξεπερνά τις 43.000χλμ, σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών.
Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, διατίθενται σε συγκεκριμένες περιοχές, παρέχοντας υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps. Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αποκτώντας το ειδικό κουπόνι στο www.sfbb.gr.

Ένα σχόλιο στο Στην Κοινωνία του Gigabit η Ρόδος!

 1. Avatar Ο/Η Panagiotis λέει:

  Μόνο σαν αστείο παίρνω της cosmote τα δεδομένα
  Κοσκινού 8 mbit
  Φίλος μου στον Ιαλυσό 4 mbit

  Αν δεν είσαι κέντρο ή ροδινι τραγικές οι συνδέσεις στο νησί
  Υπόψιν σε λίγο τελειώνει το 2019
  Παρόμοια είδηση είχα διαβάσει και το 2016 για το 2019

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ