Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας Δημάρχου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για τα σημαντικά έργα υποδομής

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με τη Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο  πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Γιάννης Γλυνός, η Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, και τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής , Κων/νος Τρέχας,  Στέφανος Κούκουλας Χάρης Γιαλλουρίδης, Μάρθα Παπαμανώλη, , και ΜιχάληςΜπράτιτσης.

Η συνάντηση είχε ως στόχο τόσο την ενημέρωση όσο και τη συνεργασία Δήμου και ΤΕΕ, το οποίο είναι εκ του νόμου θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος των Δήμων, για τα σημαντικά έργα υποδομής που σχεδιάζονται στη Ρόδο.

Ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ συμφώνησαν στο πλαίσιο στενής και ουσιαστικής  συνεργασίας, να παρευρίσκεται  εκπρόσωπος του ΤΕΕ σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, εφαρμόζοντας με αυτό τον τρόπο  τον  θεσμικό ρόλο του τεχνικού συμβούλου.

Η Δημοτική Αρχή έθεσε στη συζήτηση τα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται και προγραμματίζονται, όπως: η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με τη δημιουργία σύγχρονης Μονάδας Επεξεργασίας, η  συνέχιση της περιμετρικής οδού μέχρι τα σφαγεία, και η Νέα Είσοδος της πόλης, η αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας, η Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση του ανατολικού μετώπου της πόλεως Ρόδου, με την οποία σχετίζονται τόσο έργα αστικής ανάπλασης (πλατείες, πεζόδρομοι, επέκταση του ξυλοπεζόδρομου), όσο και έργα υποδομής αλλά και η δημιουργία δικτύου πάρκινγκ.

Επίσης ο Δήμαρχος  ενημέρωσε σχετικά με την δραστηριότητα, που αφορά την ανάδειξη ιστορικών κτιρίων και εμβληματικών περιοχών της Ρόδου. Ο Δήμος Ρόδου είτε υλοποιεί είτε αναζητεί πόρους έχοντας έτοιμες μελέτες,για έργα όπως η Ροδιακή Έπαυλη, το Ροδίνι, η Βίλα Ακάβη, το Παλαιό Νοσοκομείο, η κοιλάδα των Πεταλουδών. Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνεται και το Εθνικό Θέατρο αλλά με κόστος το οποίο ξεπερνά τα €7εκατ. και με το μεγαλύτερο ποσοστό των απαραίτητων μελετών να έχουν ολοκληρωθεί με τη σημαντική συμβολή του ΤΕΕ και εθελοντών μηχανικών της Ρόδου.

Ευχαρίστησε δε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου για τις εισηγήσεις του κατά τη δημόσια διαβούλευση του ΣΒΑΑ, οι περισσότερες από τις οποίες  τελικά υιοθετούνται.

Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής του  ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο  για την ενημέρωση, και αφού τοποθετήθηκαν λεπτομερώς επί των λεχθέντων, έθεσαν επιπλέον το θέμα της ολοκλήρωσης και εφαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ρόδου, το οποίο σε συνδυασμό με το ΓΠΣ Καλλιθέας, αλλά και το Σχέδιο της Μεσαιωνικής Πόλης θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στη Ρόδο. Παράλληλα επικρότησαν τις ενέργειες του Δημάρχου για την επανεκκίνηση των μελετών της Νέας Εισόδου και της Περιμετρικής Οδού της πόλεως, σημειώνοντας ότι το ΤΕΕ έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για την επικαιροποίηση των διαθέσιμων μελετών.

Στο θέμα που τέθηκε από το ΤΕΕ για την εξέλιξη της μεταστέγασης των Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου στο Παλαιό Νοσοκομείο, ενημερώθηκαν ότι ξεπεράστηκαν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για την εργολαβία ανακατασκευής του κτιρίου. Ως εκ τούτου, το ΤΕΕ Δωδεκανήσου  ζήτησε την επίσπευση των εργασιών προκειμένου να υλοποιηθεί η  μεταστέγαση, κάτι το  οποίο αποτελεί και τον αρχικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, γεγονός που θα ωφελήσει στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου ανακοίνωσε επίσης πως το ΤΕΕ θα διοργανώσει εκπαιδευτική διημερίδα επιμόρφωσης μηχανικών για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς. Ζήτησε επίσης  να προσκληθεί το ΤΕΕ και η ΕΜΔΥΔΑΣ στη δημόσια διαβούλευση για το νέο οργανισμό λειτουργίας του Δήμου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συνάντηση για τις συντηρήσεις αλλά και τους ήδη ολοκληρωμένους μετασεισμικούς ελέγχους των σχολικών κτιρίων, με το Δήμαρχο να ενημερώνει ότι έχουν ήδη μελετηθεί και δημοπρατηθεί έργα ύψους  €1εκατ. για την αναβάθμιση των σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου