Τα ΘΑ πέΘΑναν.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. 10 χρόνια μετά την 23η Απριλίου του 2010 από το Καστελόριζο ήρθε η σειρά της Σαντορίνης με το ίδιο σκηνικό αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Κοινό συμπέρασμα:

Ελλήνων Οδύσσεια.

Τις αερολογίες του πρωθυπουργού προσπάθησαν να τις κρύψουν στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Η ουσία όμως παραμένει. Όλα θυσία στην σκοπιμότητα, στην επικοινωνία.

Εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, νησιώτες αλλά και η αξιοπιστία της χώρας τα θυσιαστήριο.

Αφού προχώρησαν στην κατηγοριοποίηση και ενέταξαν όλα τα νησιά της χώρας σε ανασφαλή υγειονομική κατηγορία, έρχονται τώρα να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα για την είσοδο τουριστών από όλες ανεξαιρέτως τις χώρες όχι μόνο της Ευρώπης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία των νησιωτών αλλά και στην υγεία των ίδιων των επισκεπτών μας. Γνωρίζουν ότι οι ανακοινώσεις τους είναι γράμμα κενό, αφού η νησιωτική ιδιαιτερότητα έχει ήδη πληγεί από την πολιτική στάση τους ανεπανόρθωτα. Ο περίφημος εσωτερικός «τουρισμός για όλους» για τον οποίο θα μπορεί, κατά δήλωση του υπουργού τουρισμού, … να υποβάλει αίτηση!!! το 90% των Ελλήνων, μπαίνοντας στην λίστα της ελπίδας, κοστίζει μόνο 30 !!! εκατομμύρια. Πόσοι όμως θα μπορέσουν τελικά να συμμετάσχουν αποφεύγουν να το απαντήσουν. Αιδώς Αργείοι.

Καμία αναφορά επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο και στην εστίαση. Καμιά αναφορά σε ειδικότερα μέτρα που έπρεπε να παρθούν …χθες για την τόνωση της τουριστικής κίνησης αλλά και το στρατηγικό σχεδιασμό της προοπτικής των μικρών νησιών κάτω των 3.000 κατοίκων.

Απαιτείται η μελέτη και η εκπόνηση ενός «οδικού χάρτη» που θα πρέπει να περιέχει όχι μόνο φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και αναπτυξιακά μέτρα μέσω της Αναπτυξιακής τράπεζας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε. Ειδικότερα για την υποκατηγορία των μικρών νησιών κάτω των 1000 κατοίκων η πρόταση της Επιχειρηματικής Ομάδας Ανάπτυξης της

Φιλοξενίας και Εστίασης Τήλου πρέπει να γίνει άμεσα αποδεκτή για όλα τα μικρά νησιά γιατί το δημοσιονομικό κόστος είναι ελάχιστο αλλά η εθνική σημασία τεράστια.

1. Καθιέρωση ενός συντελεστή ΦΠΑ χαμηλότερου από τους κάθε φορά ισχύοντες στην υπόλοιπη χώρα και για όλες τις κατηγορίες υπηρεσιών και προϊόντων.

2. Μείωση του ΕΝΦΙΑ.

(Ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ Αλέξης Τσίπρας από την Χάλκη ανακοίνωσε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε όλα τα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων. Αυτή εξακολουθεί να είναι η δική μας δέσμευση).

3. Μείωση του φόρου εισοδήματος.

4. Ενίσχυση του μεταφορικού ισοδύναμου.

5. Χρηματοδοτικά προγράμματα δεσμευμένα ειδικά για τα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων για όλες τις επιχειρήσεις.

Κυρίως όμως πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση και δικαιολογία η υγειονομική θωράκιση των νησιών και για την τουριστική περίοδο αλλά και για την προστασία των νησιωτών όλη τη διάρκεια του χρόνου με άμεση κάλυψη όλων των θέσεων ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού σε όλα τα νησιά.

Η ευθύνη για το μέλλον των νησιών μας είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης.

Τα ΘΑ πέΘΑναν.

Νομαρχιακή Επιτροπή

Ν. Δωδεκανήσου

Επιτροπή Τουρισμού

Το Γραφείο Τύπου.-

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ