Ειδήσεις

Η Airbnb προωθεί τον εσωτερικό τουρισμό

Η ταξιδιωτική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της Airbnb, έχει επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία Covid-19.

Παρότι η αβεβαιότητα συνεχίζει να υπάρχει, τα δεδομένα κράτησης της Airbnb δείχνουν ότι τα ταξίδια αρχίζουν να ανακάμπτουν στις χώρες που ανακάμπτουν.

Η πλατφόρμα παρουσιάζει ένα νέο πρόγραμμα για να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές, τα τουριστικά γραφεία και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης σε αυτούς τους προορισμούς.

Αξιοποιώντας τη ζήτηση για κοντινές εκδρομές, η Airbnb ενημέρωσε την εφαρμογή και την αρχική σελίδα της για να διευκολύνει τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση για τοπικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των αποδράσεων της τελευταίας στιγμής. Οι ενημερώσεις της πλατφόρμας περιλαμβάνουν δυνατότητες που τονίζουν ιδέες για εγχώριες διακοπές και κοντινές αποδράσεις.

Η Airbnb θα ξεκινήσει επίσης το Travel Close, μια καλοκαιρινή ψηφιακή καμπάνια για την προώθηση τόσο των κοντινών εκδρομών όσο και των πρόσφατων διαδικτυακών εμπειριών της.

Η ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού είναι ήδη πραγματικότητα στις περιφέρειες και τις περισσότερες χώρες στο στάδιο της ανάκαμψης.

Στην Ευρώπη, τα δεδομένα της Airbnb δείχνουν ανάπτυξη στην Ισπανία, η οποία τις τελευταίες δύο εβδομάδες (24 Μαΐου έως 06 Ιουνίου) είχε κάνει κράτηση περισσότερων διανυκτερεύσεων στην Airbnb σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι σε προορισμούς όπως η Μαγιόρκα, η Μενόρκα, η Ουέσκα, η Costa Tropical και Λανζαρότε.

Στη Γαλλία, από τις 31 Μαΐου έως τις 06 Ιουνίου, σημειώθηκε αύξηση κατά 80% στις τοπικές κρατήσεις, ακολουθούμενη από τη Γερμανία με αύξηση 60%. Η Ιταλία, η οποία επηρεάστηκε έντονα από την πανδημία, παρουσίασε αύξηση κατά 20% στις τοπικές κρατήσεις σε προορισμούς όπως η λίμνη Κόμο, η κοιλάδα της Αόστα και η Βενετία.

Οι κρατήσεις της Airbnb στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακάμπτουν επίσης με επιταχυνόμενο ρυθμό. Από τις 17 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου, έγιναν περισσότερες διανυκτερεύσεις για ταξίδια στις λίστες της Airbnb στις Η.Π.Α. από ό, τι κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το Σαββατοκύριακο 05-07 Ιουνίου, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, η πλατφόρμα κατέγραψε ετήσια αύξηση της ακαθάριστης αξίας κράτησης (δεν περιλαμβάνονται ακυρώσεις ή αλλαγές) για όλες τις κρατήσεις της Airbnb που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως.

Παράλληλα, η Airbnb θα συνεχίσει να συνεργάζεται με κυβερνήσεις για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ταξιδιών με υπεύθυνο τρόπο που ωφελεί οικονομικά τους ντόπιους και τις μικρές επιχειρήσεις.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου