Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 ο 1ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου, στην Αίθουσα Ροδίνι της Ρόδου.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε σε συνεργασία με το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ρόδου, τη Δήμο Ρόδου (Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού) και την Περιφερειακή Διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Στο διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 14 ομάδες σε τέσσερις κατηγορίες (REGULAR Δημοτικού, Γυμνάσιου, Λυκείου και OPEN Δημοτικού). Όλες οι ομάδες επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και συναγωνιστήκαν με ευγενή άμιλλα.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη προσπάθεια τους.

Οι ομάδες που προκρίνονται στον πανελλήνιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου 2014 είναι:

Κατηγορία Δημοτικού (REGULAR)
«iRobots» 1ο Δημοτικό σχολείο πόλεως Ρόδου
Προπονήτρια: Γιαννούση Ηλιάνα
Μαθητές: Μπακίρης Πέτρος, Ραζά Λεονάρντο, Βιτζηλαίου Φαίδρα

«Ήφαιστος» 3ο Δημοτικό σχολείο πόλεως Ρόδου
Προπονήτρια: Στουπή Τσαμπίκα
Μαθητές: Γιακουμάκη Αναστασία, Λούππος Γεώργιος, Μπράτιτσης Νικόλαος

«Λεύκιππος» 3ο Δημοτικό σχολείο πόλεως Ρόδου
Προπονήτρια: Στουπή Τσαμπίκα
Μαθητές: Βολιτάκη Ραφαηλία, Μπινιάκου Αλέξης, Χατζησταμάτη Μαρία

Κατηγορία Γυμνασίου (REGULAR)
«Lego ΛΑΜΠ» Γυμνάσιο Αφάντου
Προπονητής: Μαρκογιαννάκης Γεώργιος
Μαθητές: Αχιλλέας Καρτέρης, Μανώλης Μαστής, Παρασκευάς Κίκας

Κατηγορία Λυκείου (REGULAR)
«Panel Engineers» 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου
Προπονητής: Δανελλάκης Δημήτριος
Μαθητές: Σταθής Γεώργιος, Μαλωνάς Παναγιώτης

Κατηγορία Δημοτικού (OPEN)
«Ίππαρχος ο Ρόδιος» 5ο Δημοτικό σχολείο πόλεως Ρόδου
Προπονήτρια: Μονδάνου Βαλασία
Μαθητές: \Κλαδογένης Παναγιώτης, Παπανικολάου Αγγελική

Υποστηρικτές και χορηγοί του διαγωνισμού: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ΒΑΠ Κουγιός, Ξυλεία Σπανός, Data Systems, τυπογραφείο 1985, Ραδιόφωνο Λυχνάρι και τους Εθελοντές εκπαιδευτικούς για την υποστήριξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε και εμψύχωσε τα παιδιά ο ροδίτης Βασίλης Χατζημάρκος, πρωταθλητής ρομποτικής Ελλάδος του 2010. Να επισημανθεί ότι ο Βασίλης, μαθητής τότε του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου, από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου «Φτιάχνουμε Ρομπότ στη Ρόδο» του δόθηκε η ευκαιρία να εκπαιδευτεί από τον κ. Δημήτρη Κλαδογένη στο 2ο ΣΕΚ Ρόδου και να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος μαζί με τον Νικολαϊδη Κωνσταντίνο.

Στη συνέχεια στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στη Μανίλα των Φιλιππινών κατέκτησε τη δωδέκατη θέση. Σήμερα, λόγω της τότε διάκρισής του στην Ολυμπιάδα, σπουδάζει με υποτροφία ρομποτική στο Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ της Αγγλίας.

Στην κρίση που περνά η χώρα ο Βασίλης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, δείχνοντας πως άμα η τοπική κοινωνία συνεργάζεται (δήμος, εκπαίδευση, περιφέρεια, Πανεπιστήμιο) και δημιουργεί ευκαιρίες, άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους και να φέρουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον στο τόπο μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου