Ειδήσεις

Ανακοίνωση για τη μελέτη του ΤΕΕ για τα αντιπλημμυρικά έργα

Από την παράταξη Ροδίων Οραμα του κ. Στράτου Καρίκη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Χαιρετίζουμε την εργασία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την πρώτη καταγραφή μελετών για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εκπονηθεί εδώ και αρκετά χρόνια από διάφορους φορείς της δημόσιας διοίκησης (ΥΠΕΧΩΔΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑ Περιφέρεια Δήμους κλπ) στο Νησί της Ρόδου.

Σ’ αυτήν επισημάνθηκαν τα επικίνδυνα ρέματα και όλα τα αντίστοιχα επικίνδυνα σημεία τα οποία δημιουργούν κινδύνους στους οικισμούς τις κοινότητες και τις πόλεις μας καθώς και τα σημεία που χρήζουν προσοχής στο οδικό δίκτυο του νησιού μας (πρανή που καταρρέουν χαμηλές γέφυρες που υπερχειλίζουν Ιρλανδικές διαβάσεις κλπ).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η καταγραφή έγινε κυρίως από ιδιώτες και όχι από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αναδείχθηκε μέσα από την όλη διαδικασία το γεγονός ότι πολλές από τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί δεν έχουν υλοποιηθεί και χρήζουν επικαιροποίησης, ή έχουν υλοποιηθεί μικρά τμήματα τους.

Τονίστηκε ότι δεν αποτελεί την πλήρη καταγραφή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων αλλά αποτελεί μια εργασία που σηματοδοτεί την έναρξη αυτής της καταγραφής από ένα φορέα που έχει την ικανότητα να το πράξει.

Από σήμερα υποχρέωση όλων μας είναι η προσπάθεια να συνεχιστεί το έργο αυτό με την καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπόλοιπων αναγκαίων έργων και να ξεκινήσει επιτέλους άμεσα η κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, καθώς υπάρχει ήδη η χρηματοδότηση για πολλά από αυτά.

Για την παράταξη Ροδίων Όραμα

Δημήτρης Αδαμάκης – Αρχιτέκτονας Mηχανικός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου