ΕΙΔΗΣΕΙΣ

34χρονος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία – Βιαιοπράγησε στον ανιψιό του

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση

Ενώ­πιον της τα­κτι­κής Ανα­κρί­τριας Ρόδου, οδη­γή­θη­κε το Σάβ­βα­το με δίωξη για εξα­κο­λου­θη­τι­κή εν­δο­οι­κο­γε­νεια­κή βια με φε­ρό­με­νο ως θύμα τον 15χρονο ανι­ψιό του ένας 34χρο­νος, κά­τοι­κος Ρόδου.

Το παιδί συ­νοι­κεί με την για­γιά του η οποία έχει και την προ­σω­πι­κή του επι­μέ­λεια.

Ο θείος του συ­νε­λή­φθη την 14η Μαΐου 2017 διότι φέ­ρε­ται, μετά από μή­νυ­ση του ανη­λί­κου, να του προ­ξέ­νη­σε με τα χέρια σω­μα­τι­κή βλάβη τρα­βώ­ντας του μαλ­λιά και αυτιά. Φέ­ρε­ται ακόμη να τον εξύ­βρι­σε και να εξύ­βρι­σε τα Θεία.

Ο 15χρο­νος, μα­θη­τής της δευ­τέ­ρας Γυ­μνα­σί­ου. ισχυ­ρί­στη­κε ότι ο θείος του χωρίς να έχει δώσει ο ίδιος αφορ­μή ει­σήλ­θε στο δω­μά­τιό του και με αφορ­μή προη­γού­με­νη κα­ταγ­γε­λία που έκανε σε βάρος του για εν­δο­οι­κο­γε­νεια­κή βία, άρ­χι­σε να του φω­νά­ζει, και να το βρί­ζει.

Λίγη ώρα αρ­γό­τε­ρα, ενώ είχε πάει στην τουα­λέ­τα και μετά για ύπνο, ο θείος του φέ­ρε­ται να τον έπια­σε από την μπλού­ζα και να βιαιο­πρά­γη­σε σε βάρος του, πε­τώ­ντας στα πόδια του ένα κουτί με βίδες.

Φέ­ρε­ται ακόμη να τον ανά­γκα­σε να κοι­τά­ει την ντου­λά­πα στο δω­μά­τιο του και να έχει ση­κω­μέ­νο το ένα του πόδι ως τι­μω­ρία.

Ο ανή­λι­κος ζή­τη­σε με τη μή­νυ­σή του να αλ­λά­ξει κα­τοι­κία ο θείος του γιατί τον φο­βά­ται.

Ο πα­τέ­ρας του ανη­λί­κου πέ­θα­νε το 2015, ενώ η μη­τέ­ρα του τον έχει εγκα­τα­λεί­ψει από μικρή ηλι­κία.

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος αρ­νεί­ται τα όσα του απο­δί­δο­νται, ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι προ­σπα­θεί να δια­παι­δα­γω­γή­σει το παιδί, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι αντι­δρά και έχει άσχη­μη συ­μπε­ρι­φο­ρά γε­νι­κώς κι ότι αφαί­ρε­σε 30 ευρώ από κου­μπα­ρά της οι­κί­ας.

Ο 15χρο­νος είχε υπο­βά­λει κι άλλη μή­νυ­ση σε βάρος του θείου του την 6η Μαΐου 2017 ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι του είχε επι­τε­θεί στον δρόμο.

Υπο­στή­ρι­ξε συ­γκε­κρι­μέ­να ότι τον πέ­τα­ξε στο έδα­φος, του κρα­τού­σε τα χέρια και δεν πρό­λα­βε να τον χτυ­πή­σει διότι πα­ρε­νέ­βη ένας διερ­χό­με­νος πο­λί­της.

Είχε υπο­στη­ρί­ξει ακόμη ότι ο θείος του οπλο­φο­ρεί και ότι έχει στην κα­το­χή του ακόμη και ένα όπλο εκ­κέ­νω­σης ρεύ­μα­τος.

Την 24η Απρι­λί­ου 2017 είχε υπο­βά­λει και ακόμη μια μή­νυ­ση υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι ο θείος του τον χτυ­πά­ει με συ­χνό­τη­τα 3 φορές την εβδο­μά­δα από τις αρχές του τρέ­χο­ντος έτους.

Την υπό­θε­ση χει­ρί­ζε­ται ο δι­κη­γό­ρος κ. Σταύ­ρος Πα­να­γιω­τα­κό­που­λος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.