«Συνδημότες, συνδημότισσές μου,

από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η πανδημία μοναδική αγωνία μου, όπως και όλων εσάς, είναι η προστασία καθενός μας, της κοινωνίας μας στο σύνολό της και του νησιού μας.

Παρότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο Δήμος μας δεν έχει καμία ευθύνη ή δυνατότητα εμπλοκής στην εξακρίβωση κρούσματος, στην ιχνηλάτηση των επαφών του, στον περιορισμό του και στην ενημέρωση των πολιτών, κινήθηκα σε όλες τις κατευθύνσεις με μοναδική σκέψη την προστασία του νησιού μας.

Για αυτό κάλεσα σε πανστρατιά τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας μας.

Για αυτό πήρα την πρωτοβουλία συνεργασίας και συνεννόησης με τους εκπροσώπους συναρμόδιων υπηρεσιών και Φορέων του νησιού μας.

Για αυτό αποκατέστησα δίαυλο επικοινωνίας με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Για αυτό ζήτησα από την πρώτη στιγμή, με αίτημά μου στον Πρωθυπουργό, να κλείσουν αεροδρόμιο και λιμάνι.

Για αυτό έστειλα τη Δημοτική Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, για θερμομέτρηση στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι όσων έφταναν στην Κω.

Αντί για ομοψυχία όμως συνάντησα την πλήρη αδιαφορία και την υπονόμευση της δημοτικής μειοψηφίας, που έφτασε στο σημείο να κοροϊδεύει το αίτημα της κοινωνίας μας για κλείσιμο αεροδρομίου και λιμανιού.

Παράλληλα είδαμε όλοι την εκδίωξη της Δημοτικής Αστυνομίας από το αεροδρόμιο και την απαγόρευση θερμομέτρησης των αφικνούμενων στο νησί μας.

Όσον αφορά στην εμφάνιση 2ου κρούσματος, που εισήχθη και αυτό στην Κω μέσω αεροδρομίου, το πληροφορήθηκα με ανεπίσημο τρόπο, δίχως να γνωρίζει κανένας στην Κω τι γίνεται. Καμία ενημέρωση από πουθενά.

Για αυτό και αντέδρασα άμεσα με επιστολή μου στον Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά (την οποία και δίνω στη δημοσιότητα) από τον οποίο ζήτησα ενημέρωση και αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδίου της κυβέρνησης για τα νησιά.

Συνδημότες και συνδημότισσές μου,

το μέγεθος της πανδημίας και οι συνέπειές του στη ζωή μας και στην οικονομία του νησιού μας, μας κάνει πιο συγκρατημένους.

Κάποιοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να αντιπολιτευτούν τη δημοτική αρχή.

Πλανώνται πλάνην οικτρά.

Με διασπορά φημών και αστήρικτων υποθέσεων το μόνο που καταφέρνουν είναι να δηλητηριάζουν τους συμπολίτες μας, σπέρνοντας περισσότερο φόβο στην ψυχή τους.

Όλους αυτούς πρέπει να τους απομονώσουμε. Το κάνουν από ιδιοτέλεια.

Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην αντιμετώπιση της απειλής και όλων των κακών που αυτή φέρνει.

Με ψυχραιμία, ομοθυμία, σύνεση και τη φωνή της λογικής, αντιμετωπίζουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, στα δυσκολότερα που μας περιμένουν.»

Γραφείο Τύπο

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ