Επιπτώσεις στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας θα έχει πιθανός υποβιβασμός του Α.Σ. Ρόδος από τον 6ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.
Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΣΔ για την μεγάλη κατηγορία του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου της σεζόν 2017-2018, τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν, όμως στην περίπτωση που ένας από τους εκπροσώπους μας στην Γ’ Εθνική υποβιβαστεί, τότε ο αριθμός θα αυξηθεί στις τέσσερις.
Ως γνωστόν τα «ελάφια» βρίσκονται σε δύσκολη θέση γι’ αυτό στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν θα «παλέψουν» για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Ήδη το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας έχουν αποχαιρετίσει και μαθηματικά η Δόξα Ψίνθου και ο Νικαγόρας που βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις. Από εκεί και πέρα, στην δυσκολότερη θέση βρίσκεται η Δόξα Καρδάμαινας, ενώ εφόσον επαληθευτεί το σενάριο του υποβιβασμού των «ελαφιών», τότε για την τέταρτη θέση που οδηγεί στην Β’ Κατηγορία υποψήφιοι προς…. αποχώρηση είναι κατά σειρά η Α.Ε. Κατταβιάς, ο Αστέρας Παστίδας, ο Κλεόβουλος, ο Ηρακλής Μαριτσών και ο Διαγόρα Βατίου.
Το σχετικό άρθρο 22 της προκήρυξης της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΔ αναφέρει:
«… Υποβιβασμός:
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων οι τρεις τελευταίες ομάδες που θα καταλάβουν την 14η , 15η ,16η θέση υποβιβάζονται στην Β’ κατηγορία Δωδεκανήσου. Σε περίπτωση που υποβιβαστεί ένας από τους τρεις εκπρόσωπους μας στην Γ’ Εθνική ( ΓΑΣ Ιάλυσος, Α.Σ. Ρόδος, Διαγόρας) τότε θα υποβιβαστεί και τέταρτη ομάδα (δηλαδή η 13η ). Σε περίπτωση υποβιβασμού δύο εκπροσώπων μας ή και των τριών ( ΓΑΣ Ιάλυσος, Α.Σ. Ρόδος, Διαγόρας) και ο Κυπελλούχος Δωδεκανήσου δεν κατακτήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, για να ανέλθει στη Γ’ Εθνική, τότε και μόνο τότε το Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Περιόδου 2018-2019 θα πραγματοποιηθεί με 17 ή 18 ομάδες. Σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες ομάδες από αυτές που δικαιούνται, αναπληρώνονται από την Β’ Κατηγορία, βάση της βαθμολογικής κατάταξης των μπαράζ ανόδου 2016-2017 που είχαν διεξαχθεί, για να συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ