ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατεβαίνουν στην πόλη οι αγρότες της Νότιας Ρόδου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΤΡΑΚΤΕΡ

Με τρακτέρ και γεωρ­γικά μηχα­νή­ματα θα κατέ­βουν την επόμενη Δευτέρα στην πόλη της Ρόδου και συγκε­κρι­μένα στην Πλατεία Ελευ­θε­ρίας μπροστά από την Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, οι αγρότες από τη Νότια Ρόδο.

Αυτό δήλωσε στην «δημο­κρα­τική» ένα από τα μέλη της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής, ο κ. Σταύρος Ακκού­ρης, ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας πως ελήφθη πλέον απόφαση για κινη­το­ποι­ή­σεις.

«Μετά τη χτεσινή γενική συνέ­λευση και συγκέ­ντρωση που πραγ­μα­το­ποι­ή­σαμε στο πρώην δημαρ­χιακό κατά­στημα στο Γεννάδι, απο­φα­σί­σαμε την επόμενη Δευτέρα, να κατέ­βουμε στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Προ­χω­ρή­σαμε σε κατά­ληψη, ενώ συζη­τή­σαμε τα προ­βλή­ματα που αντι­με­τω­πί­ζουμε, όπως το υψηλό κόστος παρα­γω­γής, τις χαμηλές τιμές χον­δρι­κής πώλησης των προ­ϊ­ό­ντων τους, τις ζημιές από τα ελάφια κ.λπ.

Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να μας δώσουν απα­ντή­σεις οι κυβερ­νώ­ντες», όπως είπε.

Θυμί­ζουμε ότι σε σχετική πρό­σφατη ανα­κοί­νωσή τους, οι αγρότες της περιο­χής, ανέ­φε­ραν τα εξής:

«Τα προ­βλή­ματά μας και τα αιτή­ματά μας είναι κοινά με τους συνα­δέλ­φους μας στην υπό­λοιπη χώρα, που έχουν βγει εδώ και μια εβδο­μάδα στα μπλόκα. Το κύριο που ζητάμε οι αγρότες σε όλη τη χώρα από την κυβέρ­νηση, είναι να παρθούν άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παρα­γω­γής, για να μπο­ρούμε να μεί­νουμε στα χωριά μας και να συνε­χί­σουμε να παρά­γουμε.

Τα μέτρα που έχουν ανα­κοι­νω­θεί ως τώρα, δεν μας καλύ­πτουν ούτε στο ελά­χι­στο.

Για το θέμα των ελαφιών εκφρά­στηκε οργή από όλους τους παρευ­ρι­σκο­μέ­νους, καθώς αν δεν αντι­με­τω­πι­σθεί το πρό­βλημα, ο πρω­το­γε­νής τομέας του νησιού κιν­δυ­νεύει να εξα­φα­νι­στεί στα επόμενα χρόνια.

Με τα παρα­πάνω δεδο­μένα απο­φα­σί­σαμε συλ­λο­γικά να βγούμε και εμείς στον δρόμο. Οι μορφές των κινη­το­ποι­ή­σεων θα απο­φα­σί­ζο­νται με συνε­λεύ­σεις στον χώρο του αγρο­τι­κού μπλόκου.

Τα αιτή­ματά μας προς την κυβέρ­νηση είναι:

1. Μέτρα μείωσης του κόστος παρα­γω­γής.

2. Κατάρ­γηση ΦΠΑ σε αγρο­τικά εφόδια και εξο­πλι­σμό.

3. Αφο­ρο­λό­γητο πετρέ­λαιο.

4. Επι­δό­τηση ζωο­τρο­φών.

5. Προ­στα­σία από φυσικές κατα­στρο­φές και απο­ζη­μί­ωση στο 100%.

6. Να εφαρ­μο­στεί το μετα­φο­ρικό ισο­δύ­ναμο σε όλα τα προ­ϊ­ό­ντα που αφορούν στη γεωργία, κτη­νο­τρο­φία και μελισ­σο­κο­μία (σπόροι, λιπά­σματα, φυτο­φάρ­μακα, ζωο­τρο­φές, εφόδια για τους μελισ­σο­κό­μους κ.λπ.).

7. Άμεση εύρεση λύσης για την αντι­με­τώ­πιση των προ­βλη­μά­των που δημιουρ­γού­νται από τα ελάφια (ολο­κλη­ρω­τι­κές κατα­στρο­φές καλ­λιερ­γειών, τροχαία ατυ­χή­ματα) γιατί αρκετά χρόνια τώρα ασχο­λού­μα­στε με το συγκε­κρι­μένο πρό­βλημα χωρίς να έχει δοθεί κάποια ουσια­στική λύση.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ:

Σαβ­βί­δης Γεώρ­γιος,

Ακκού­ρης Σταύρος,

Κώστας Θωμάς,

Περού­λης Εμμα­νουήλ, Φραζής Νικό­λαος,

Πίκος Εμμα­νουήλ,

Μανω­λά­κης Γεώρ­γιος».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.