«Κόκκινο» χτυπάει η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με τα ΜΜΕ της γείτονος χώρας να μη λένε να ρίξουν τους τόνους.

Ακόμα και η τηλεφωνική επικοινωνία σε επίπεδο πρωθυπουργών δεν ήταν ικανή να ανακόψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια μερίδας των τουρκικών ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα οι γείτονες μεταφέρουν την εκδοχή που βολεύει την Άγκυρα σε σχέση με το επεισόδια στα Ίμια.

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το βράδυ της Δευτέρας 12/02/2018 το «Γαύδος» ήταν αυτό που παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα και παρά τις προειδοποιήσεις των τούρκων να εγκαταλείψει την περιοχή και την καταδίωξη που ακολούθησε επι 15 λεπτά, το Γαύδος δεν εγκατέλειπε.

Μάλιστα, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν και μία πρωτόγνωρη εκδοχή για τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους. Σημειώνουν ότι κατά την διάρκεια της καταδίωξης και ενώ έκανε ελιγμούς το Γαύδος έπεσε πάνω στην τουρκική ακταιωρό! Το τραγελαφικό είναι πως παρότι το Γαύδος… έπεσε στην τουρκική ακταιωρό (σύμφωνα με τους Τούρκους πάντα), ζημιές έπαθε μόνο το ελληνικό σκάφος!

«Ο Γιλντιρίμ έτριξε τα δόντια στον Αλέξη Τσίπρα»

Τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν επίσης πως  ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έτριξε τα δόντια στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να χαμηλώσει τους τόνους για να πάψουν οι εντάσεις στην περιοχή των Ιμίων.

«Ο πρωθυπουργός μίλησε», γράφουν χαρακτηριστικά ενώ, σύμφωνα με την εκδοχή τους, η ηρεμία επανήλθε στα Ίμια μετά την παρέμβαση του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στα σημερινά ρεπορτάζ μας ενημερώνουν ότι στην περιοχή των Ιμίων επικρατεί ηρεμία αφού περιπολούν δυο τουρκικά σκάφη στην περιοχή και επιβλέπουν την ανακατασκευή του φυλακίου στο νησάκι Τσαβούς.

Γνωστό το… κόλπο

Η Άγκυρα με τη στάση της έδειξε ότι επιδιώκει να σημειωθεί ένταση στην περιοχή ωστόσο όταν συνέβη το επεισόδιο στα Ίμια έριξε την ευθύνη στην Αθήνα.

Όπως μετέδιδε πριν από λίγα 24ωρα το Reuters: «Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αρνήθηκε ότι το τουρκικό υπέπεσε σε λάθος. Είπε ότι η ελληνική δήλωση παραπλάνησε το κοινό της Ελλάδας και παραποίησε την αλήθεια “όπως πάντα”.

Είπε ότι η Άγκυρα είχε έρθει σε επαφή με την Αθήνα σχετικά με τους «επικίνδυνους ελιγμούς» της ελληνικής ακτοφυλακής και τους πληροφόρησε ότι η Τουρκία «δεν θα ανεχθεί  τη συνεχιζόμενη εχθρική συμπεριφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων»».

 

newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ