ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Στα εθνικά μας θέματα δεν χωρούν μικροκομματισμοί”-Αρθρο του Γιώργου Νικητιάδη

news room 3 λεπτά ανάγνωση

Άρθρο του τ. Υφυ­πουρ­γού Πολι­τι­σμού – Του­ρι­σμού Γιώργου Νικη­τιάδη που σχε­τί­ζε­ται με τα εθνικά μας θέματα και την ανάγκη εθνικής ομο­ψυ­χίας δημο­σιεύ­ε­ται στο μεγάλο ιστό­τοπο της Huffington Post.

Mε αφορμή το «Μακε­δο­νικό» και το επει­σό­διο στα Ίμια ο κ. Νικη­τιά­δης απευ­θύ­νει ως νησιώ­της έκκληση στα κόμματα εξου­σίας προ­κει­μέ­νου να θέσουν το εθνικό συμ­φέ­ρον πάνω από το κομ­μα­τικό. Ακο­λου­θεί το άρθρο του κ Νικη­τιάδη στη Huffington Post.

«          Οι Εθνικές ήττες που έχουμε υποστεί από το 1974 και μετά, έλαβαν χώρα όταν και όποτε το Ελλη­νικό κράτος τελούσε σε καθε­στώς αστά­θειας εξαι­τίας κλυ­δω­νι­σμών που διέρ­χο­νταν το πολι­τικό μας σύστημα. Η Κύπρος το 1974, τα Ίμια το 1996 και το «γκρι­ζά­ρι­σμα» πολλών νησιών μας , όταν ουδέ­ποτε είχε αμφι­σβη­τη­θεί η Ελλη­νική κυριαρ­χία τα τελευ­ταία 30 χρόνια, απο­τε­λούν χτυπητά παρα­δείγ­ματα.

Είναι ηλίου φαει­νό­τε­ρον, ότι οι γύρω εχθροί μας, επι­βου­λευό­με­νοι μονίμως την εδαφική μας ακε­ραιό­τητα, περι­μέ­νουν πάντοτε τη στιγμή που θα μας βρούνε πιο ευά­λω­τους.

Το τελευ­ταίο χτύπημα, το ισχυ­ρό­τερο των τελευ­ταίων ετών, ήρθε από τον  πρω­θυ­πουργό του ακραιφνή ισλα­μι­στή Ταγιπ Ερντο­γάν που όχι απλώς αμφι­σβή­τησε την Ελλη­νική κυριαρ­χία στα Ίμια , αλλά δήλωσε ανε­ρυ­θριά­στως ότι αυτά ανήκουν στην Τουρκία. Περιτ­τεύει πιστεύω να ανα­φερθώ στο σαθρό του πράγ­μα­τος, με βάση το διεθνές δίκαιο. Οι Τούρκοι γεί­το­νες, ουδέ­ποτε θα απο­δε­χθούν να συζη­τή­σουν με βάση το διεθνές δίκαιο. Δεν το έκαναν με την Κύπρο, δεν θα το κάνουν σε καμία περί­πτωση και για τα Ίμια. Και δεν θα το κάνουν, διότι δεν έχουν τι να πούν. Κανένα διεθνές δικα­στή­ριο, κανένα διεθνές Forum δεν πρό­κει­ται ποτέ να απο­φαν­θεί υπερ της Τουρ­κίας στο θέμα αυτό. Οι γεί­το­νες μας, δεν μιλάνε τη γλώσσα του διε­θνούς δικαίου. Η γλώσσα που τους εξυ­πη­ρε­τεί είναι η γλώσσα του «δικαίου του ισχυ­ρό­τε­ρου».

Το κράτος μας, αν κατα­νο­ή­σει τα παρα­πάνω, δεν έχει παρά να ανα­ζη­τή­σει ταυ­το­χρό­νως με τις ειρη­νι­κές λύσεις μέσα από τα διεθνή δικα­στή­ρια και διεθνή Forα, τρόπους  για να είναι προ­ε­τοι­μα­σμένο αν χρεια­στεί να απο­δει­χθεί ισχυρό και στο παι­χνίδι «του δικαίου του ισχυ­ρό­τε­ρου».

Η εικόνα που παρα­κο­λου­θούμε το τελευ­ταίο διά­στημα, δυστυ­χώς δεν μας επι­τρέ­πει να αισιο­δο­ξούμε στην κατεύ­θυνση αυτή. Οι χει­ρι­σμοί με τα Σκόπια από τα κόμματα εξου­σίας, μας οδηγεί στο συμπέ­ρα­σμα ότι το κομ­μα­τικό συμ­φέ­ρον έχει κατα­στεί υπέρ­τερο του Εθνικού. Δεν επιθυμώ και δεν είναι φρόνιμο να ανα­φερθώ σε λεπτο­μέ­ρειες. Και μόνο ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει συγκλη­θεί μέχρι σήμερα το Συμ­βού­λιο Αρχηγών, μιλάει από μόνο του.

Τη στιγμή αυτή, πέραν του ζητή­μα­τος των Σκοπίων όπου δεν δια­κρί­νουμε πουθενά μία Εθνική γραμμή, μας προ­κύ­πτει (ξαφνικά 😉 και το θέμα των Ιμίων. Ξανά, οι εκα­τέ­ρω­θεν κομ­μα­τι­κές δηλώ­σεις δεί­χνουν μια απί­στευτη από­σταση. Είναι γνωστό, ότι ενω­μέ­νοι μπο­ρούμε να πετύ­χουμε πολλά, ενώ διχα­σμέ­νοι βγαί­νουμε μονίμως χαμένοι. Δεν είναι στις προ­θέ­σεις μου να ασκήσω οποια­δή­ποτε κριτική. Θέλω μόνο να απευ­θύνω έκκληση ως νησιώ­της και ως πατριώ­της προς τις πολι­τι­κές δυνά­μεις. Στα­μα­τή­στε να προσ­δο­κάτε κομ­μα­τικά οφέλη από τα Εθνικά μας θέματα. Δώστε προ­τε­ραιό­τητα στο Εθνικό συμ­φέ­ρον και αφήστε σε δεύτερη μοίρα το κομ­μα­τικό. Ο λαός μας χρειά­ζε­ται μία ενιαία γραμμή και θέλει να μιλήσει με μία φωνή. Διχα­σμέ­νος λαός σημαί­νει νικη­μέ­νος λαός.

Κανένας Τούρκος και κανένας Σκο­πια­νός δεν θα τολ­μή­σει να αμφι­σβη­τή­σει την εδαφική μας ακε­ραιό­τητα, αν είμαστε ενω­μέ­νοι όλοι σα μια γροθιά. Τις άλλες προ­ϋ­πο­θέ­σεις τις έχουμε όλες. Ο λαός δεν φοβάται κανένα εχθρό και το Εθνικό μας φρόνημα παρα­μέ­νει υψηλό. Οι ένοπλες δυνά­μεις μας είναι ικα­νό­τα­τες και καμία υπε­ρο­πλία των Τούρκων δεν μπορεί να τις φοβίσει. Η διεθνής συγκυ­ρία, ποτέ δεν ήταν ευνοϊ­κό­τερη για τα εθνικά μας συμ­φέ­ρο­ντα. Η μεγάλη υπερ­δύ­ναμη και η Ευρω­παίοι , δεν επι­θυ­μούν καμία δια­τά­ραξη της ισορ­ρο­πίας στο Αιγαίο και θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι έχουν ανοιχτά πολλά μέτωπα. Η χώρα μοιάζει σε λίγο καιρό να εισέρ­χε­ται επι­τέ­λους σε επίπεδο οικο­νο­μι­κής ανά­καμ­ψης. Τι μας λείπει ; ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ . Μια ενιαία φωνή που ο λαός όχι απλώς θα ακο­λου­θή­σει, αλλά θα είναι και έτοιμος να θυσια­στεί για τα προ­στάγ­ματα της. Το ίδιο θα πράξουν και οι απα­ντα­χού Έλληνες. Ολό­κληρο το Έθνος ».

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.