Ειδήσεις

Προ των πυλών της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς η Sheraton

Την επικείμενη είσοδο της Sheraton στην ξενοδοχειακή αγορά της Aθήνας και της Θεσσαλονίκης προαναγγέλλει ο περιφερειακός διευθυντής για την Ελλάδα του ομίλου της Starwood Hotels and Resorts Worldwide Inc και γενικός διευθυντής της Μεγάλης Βρετανίας Τιμ Ανανιάδης. Η διεθνής αλυσίδα, ιδιοκτησίας της Starwood, είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και έχει, ήδη, ξεκινήσει βολιδοσκοπήσεις προκειμένου να καταλήξει, το αργότερο έως το 2015, στην ανάληψη του management ενός ξενοδοχείου στην Αθήνα και ενός στη Θεσσαλονίκη, στη κατηγορία των 4 αστέρων, με περισσότερα από 250 δωμάτια το καθένα. Οπως διευκρινίζει ο κ. Ανανιάδης, η νέα μονάδα στην Αθήνα δεν θα είναι ανταγωνιστική προς τα υφιστάμενα ξενοδοχεία της Starwood στην πρωτεύουσα, καθώς θα απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό επισκεπτών.

Η Starwood διαχειρίζεται ήδη έντεκα ξενοδοχειακές μονάδες στη χώρα μας. Οκτώ ξενοδοχεία λειτουργούν υπό την αλυσίδα της Luxury Collection (τρία στην Αθήνα, δύο στη Σαντορίνη, ένα στη Μύκονο και ένα στην Πελοπόννησο), δύο υπό την αλυσίδα της Westin (Αθήνα και Πελοπόννησο) και ένα υπό τη Sheraton (Ρόδος). Ο κ. Ανανιάδης επισημαίνει ότι κάθε φορά που κάνει έναρξη λειτουργίας μια νέα μονάδα από μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο προκαλείται διεθνής δημοσιότητα για τον προορισμό, η οποία κρατάει από έξι έως οκτώ μήνες. Ως παράδειγμα γι’ αυτό, αναφέρει την περσινή λειτουργία του King George, υπό τη Luxury Collection, που ακόμη και σήμερα προκαλεί θετικά δημοσιεύματα στο εξωτερικό για την Αθήνα.

Για τη φετινή περίοδο ο κ. Ανανιάδης τονίζει ότι καταγράφεται μέση αύξηση κατά 10% στις κρατήσεις των μονάδων του ομίλου. Η αύξηση στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας για το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι διπλάσια λόγω της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., συμπληρώνει. Βελτιωμένα εκτιμά ότι θα είναι και τα οικονομικά αποτελέσματα των μονάδων, καθώς έχουν γίνει αυξήσεις από 3%-7% στις τιμές τους ενώ δεν έχουν δοθεί χαμηλές προσφορές. Υψηλές ποσοστιαίες αυξήσεις στις κρατήσεις για φέτος στην Αθήνα καταγράφονται από τις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Αμερικής, της Αυστραλίας και της Τουρκίας. Σταθερά πρώτες αγορές σε όγκο τουριστών παραμένουν οι ΗΠΑ και η Αγγλία. Παράλληλα, ο κ. Ανανιάδης επισημαίνει ότι ο αριθμός των αιτήσεων από το εξωτερικό για τη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων έχει διπλασιασθεί σε σχέση με πέρυσι. Αξιοσημείωτη είναι και η επιστροφή των πολυεθνικών εταιρειών που απέφευγαν τον προορισμό μας τα προηγούμενα χρόνια για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου