Ειδήσεις

Σουλτς: Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε το μνημόνιο δεν το επέβαλαν οι Ευρωπαίοι

Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε τηλεοπτική εκπομπή στο γαλλικό Canal Plus.
«Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι “ανυπόφορα”» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Σουλτς ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αποτέλεσμα της εθελούσιας και πρόθυμης συνεργασίας της κυβέρνησης με τους πιστωτές ήταν τα μέτρα λιτότητας. Τα δε περί υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης αποτελούν μύθο».

Και προσθέτει: Οι δηλώσεις Σουλτς αυτές «επιβεβαιώνουν πως τα μέτρα λιτότητας αποτέλεσαν σαφή επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων. Ήταν αποτέλεσμα της εθελουσίας και πρόθυμης συνεργασίας τους με τους πιστωτές. Ο μύθος της “υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης” καταρρέει. Οι συντάκτες των καταστροφικών μνημονίων της υποταγής στους πιστωτές δεν μπορούν παρά να εγγυηθούν μια επαχθέστερη συνέχεια τους».

«Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για το αδιαπραγμάτευτο πρόγραμμά του υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί τη δημοκρατική προοπτική για να βρεθούμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας», αναφέρει ακολούθως το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «πως μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβίζει παρά μόνο το μνημονιακό κατεστημένο, δεν είναι πρόβλημα αλλά ρεαλιστική λύση».

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου