Ειδήσεις

Καμία αλλαγή στις εξετάσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου

«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις εξετάσεις των μαθητών της Α’ τάξης του Λυκείου. Δεν κατανοώ τους λόγους που δημιουργήθηκε πρόβλημα».
Αυτό δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης με αφορμή δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, που έφεραν το υπουργείο Παιδείας να βάζει στον «πάγο» την επιλογή ερωτήσεων για τις εξετάσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου από την Τράπεζα Θεμάτων.
Το επίμαχα δημοσιεύματα ανάφεραν ότι η Τράπεζα Θεμάτων επρόκειτο να μπει στον «πάγο» με απόφαση του υπουργείου, ενώ το σύστημα θα εφαρμοζόταν πιλοτικά για φέτος μόνο σε κάποια σχολεία (ιδιωτικά, πειραματικά και πρότυπα).
Υποστηρίχθηκε ακόμη πως σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ Λυκείου θα γίνουν κανονικά με το ισχύον σύστημα, δηλαδή την επιλογή των θεμάτων θα την κάνουν εξ ολοκλήρου οι καθηγητές που διδάσκουν το κάθε μάθημα.
«Σε ημερίδα που διοργανώσαμε ενημερώσαμε τους γονείς των μαθητών της Α’ Λυκείου πως τα μισά ερωτήματα θα επιλέγονται από τους καθηγητές και τα μισά από την Τράπεζα Θεμάτων. Δεν υπάρχει πρόβλημα και απορώ γιατί δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Στην παρούσα φάση τα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. «Περιμένουμε τις οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που θα διεξαχθούν το Μάιο», δήλωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης.
Η ημερομηνία έναρξης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι Πανελλαδικές 2014 θα αρχίσουν την Τρίτη 27 Μαΐου, αμέσως μετά τις εκλογές.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας για τις εξετάσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά και στην Τράπεζα Θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων».
Οι πρόσθετες ημέρες
ξεκούρασης των μαθητών
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει γίνει προς τα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού για την προσθήκη δυο ημερών στην αργία της Καθαρής Δευτέρας για να ξεκουραστούν οι μαθητές.
Η πρόταση υποστηρίχθηκε και από τους ξενοδόχους που εκτιμούν πως με τον τρόπο αυτό θα τονωθεί λίγο η τουριστική κίνηση.
«Εκτιμώ πως θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση του πλαισίου για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και να κρίνουμε αν πράγματι υπάρχει όφελος για τους μαθητές και τους ξενοδόχους. Επιβάλλεται να εξετάσουμε συνολικά το ζήτημα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

«Θα πρέπει οι εκδρομές να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, να διαρκούν τρεις ή τέσσερις ημέρες και να αφορούν όλο το σχολείο. Θα μπορούσαν να μετέχουν ακόμη και οι γονείς των μαθητών. Δεν λέμε όχι στην πρόταση αλλά τονίζουμε πως θα πρέπει να εξεταστεί πιο προσεκτικά το ζήτημα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου