Τοπικές Ειδήσεις

Τα βήματα μιας νέας εποχής ήταν το θέμα στο Προσκοπικό Συνέδριο της Περιφέρειας Δωδεκανήσου

Το ετήσιο Συνέδριο Προσκόπων Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το παρόν έδωσαν τα ενήλικα στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης Ρόδου, Σύμης, Καλύμνου και Λέρου.
Τις έργασιες του συνεδρίου χαιρέτησε ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων προσκόπων κ. Δημητρόπουλος Σταύρος, ο οποίος απένειμε Επαίνους στα ενήλικα στελέχη για την ουσιαστική συνεισφορά τους στις πυρκαγιές του καλοκαιριού στο νησί μας.
Με τη παρουσία του τίμησε το συνέδριο και ο υφυπουργός Ναυτιλίας κος Ιωάννης Παππάς, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε πόσο σημαντικα είναι τα ιδεώδη του προσκοπισμού και ο ρόλος του στην σημερινή κοινωνία καθώς και σε όλες τις ανάγκες που προκύπτουν.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο ήταν:
1) Ο απολογισμός και η αξιολόγηση του Προσκοπικού Έργου της προηγούμενης προσκοπικής περιόδου 2023 της ΠΕ.
2) O προσδιορισμός των στόχων και των ενεργειών (Πρόγραμμα Δράσης και Σχέδιο Ανάπτυξης της νέας
προσκοπικής περιόδου 2024.
3) Η Αναθεώρηση του Προσκοπικού Προγράμματος η οποία είναι σε διαδικασία διαβούλευσης.
4) Τέλος, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο βιωματικό εργαστήριο με θέμα της μορφές βίας που στόχο είχε να προβληματιστούν, να κατανοήσουν και να αναγνωρίσουν τις διαφορετικές μορφές βίας αλλά και να συζητήσουν τους τρόπους αντιμετώπισης τους ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να συμβάλλουν στην εξάλειψη της.

Τα πορίσματα του Συνεδρίου ήταν:
 Νέες προσκοπικές δράσεις γεμάτες γνώσεις και εμπειρίες
 Εκπαιδεύσεις των ενήλικων στελεχών της περιφέρειας μας
 Δράσεις κοινωνικής προσφοράς

Για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή του συνεδρίου είχαμε την πολύτιμη συνεισφορά και υποστήριξη συνεργατών και φορέων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για την ευγενική παραχώρηση της
αίθουσας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινωνική λειτουργό κα. Παπαλέξη Νάντια από το κέντρο ΚΕΔΙΑΘ για την
ουσιαστική εισήγηση της και οργάνωση του βιωματικού εργαστήριου όπου συμμετείχαν οι βαθμοφόροι με θέμα «Μορφές βίας και η αντιμετώπισης τους».
Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τη σημαντική υποστήριξη των ακτοπλοϊκών εταιριών Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways για την χορηγία των εισιτηρίων των Βαθμοφόρων-Συνέδρων που ήρθαν από Κάλυμνο.
Ευχαριστούμε την ΒΑΠ Κουγιός για την προσφορά αναψυκτικών.
Σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο είχε όμως και η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφέρειας Προσκόπων Δωδεκανήσου την οποία ευχαριστούμε θερμά που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή προσφοράς και υποστήριξης των δράσεων της περιφέρειας μας.
Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους βαθμοφόρους που συμμετείχαν στο συνέδριο και είχαμε έναν ουσιαστικό και επικοδομητικό διάλογο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Προσκοπική Κίνηση, η μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών της, εδώ και 110 χρόνια, εφαρμόζει έμπρακτα τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Με εκτίμηση,

ANTΩΝΗΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΠΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου