ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Βασ. Υψηλάντης στο Υπ. Ναυτιλίας για τις πληρωμές του ΜΙ και την εξεύρεση οριστικής λύσης για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αγαθονήσι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ
Μέγεθος γραμμάτων

Ο Κο­σμή­το­ρας της Βου­λής και Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου Βα­σί­λης Α. Υψη­λά­ντης, μετά από συ­νεν­νό­η­ση στη Βουλή, με τον Υπουρ­γό Ναυ­τι­λί­ας Γιάν­νη Πλα­κιω­τά­κη συ­να­ντή­θη­κε στο Υπουρ­γείο με τους γε­νι­κούς γραμ­μα­τείς κ. κ. Μα­νώ­λη Κου­του­λά­κη και Βαγ­γέ­λη Κυ­ρια­ζό­που­λο.

Κατά τις συ­ζη­τή­σεις, ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου, έθεσε εκ νέου τα ζη­τή­μα­τα που αφο­ρούν την πλη­ρω­μή του Με­τα­φο­ρι­κού Ισο­δύ­να­μου σε επαγ­γελ­μα­τί­ες και ιδιώ­τες καθώς επί­σης και την εξεύ­ρε­ση ικα­νο­ποι­η­τι­κής λύσης για το δρο­μο­λό­γιο Σάμου- Αγα­θο­νη­σί­ου και προς τα νησιά της βό­ρειας Δω­δε­κα­νή­σου.

Σύμ­φω­να και με δια­βε­βαιώ­σεις του Υπουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών όσον αφορά τα θέ­μα­τα πλη­ρω­μής του Μ.Ι ανα­μέ­νε­ται να διε­νερ­γη­θούν ως ακο­λού­θως:

Με την απο­δέ­σμευ­ση πι­στώ­σε­ων 25.000.000€ θα πλη­ρω­θούν οι υπο­χρε­ώ­σεις του Β΄ εξα­μή­νου 2021, για 10.000 πε­ρί­που επι­χει­ρή­σεις στο Νότιο Αι­γαίο.

Θα ανοί­ξει άμεσα δε η πλατ­φόρ­μα για τις επι­χει­ρή­σεις για το Α’ εξά­μη­νο του 2022.

Μέχρι στιγ­μής και έως τα μέσα Φε­βρουα­ρί­ου 2022 έχουν πλη­ρω­θεί οι υπο­χρε­ώ­σεις προς τους ιδιώ­τες ενώ ανα­μέ­νε­ται στο επό­με­νο διά­στη­μα η πλη­ρω­μή από το Φε­βρουά­ριο μέχρι τον Απρί­λιο του 2022 και στη συ­νέ­χεια έως και τον Σε­πτέμ­βρη του 2022.

Εντός του μήνα Ια­νουα­ρί­ου 2023 επί­σης θα πλη­ρω­θούν και οι υπο­χρε­ώ­σεις για τα καύ­σι­μα του έτους 2022, στα οποία εντάσ­σε­ται η Κά­λυ­μνος και τα μικρά νησιά πέριξ αυτής.

Είναι κάτι που γί­νε­ται απευ­θεί­ας στους κα­τα­να­λω­τές για πρώτη φορά.

Ιδιαί­τε­ρα συ­ζη­τή­θη­κε το πρό­βλη­μα που δη­μιουρ­γή­θη­κε μετά τις βλά­βες των πλοί­ων «ΝΗΣΟΣ ΚΑ­ΛΥ­ΜΝΟΣ» και «ΖΕ­ΦΥ­ΡΟΣ»

Είναι ήδη γνω­στό ότι το Υπουρ­γείο Ναυ­τι­λί­ας και το Συμ­βού­λιο Ακτο­πλοϊ­κών Συ­γκοι­νω­νιών απο­φά­σι­σε ότι μέχρι την απο­κα­τά­στα­ση της βλά­βης του πλοί­ου «ΝΗΣΟΣ ΚΑ­ΛΥ­ΜΝΟΣ» θα γί­νε­ται με την έκτα­κτη δρο­μο­λό­γη­ση του JOY STAR ( που ξε­κί­νη­σε τους πλόες(14/12/2022) και θα κα­λύ­πτει την γραμ­μή Πά­τμος-Λει­ψοί-Αρ­κιοί-Αγα­θο­νή­σι-Πυ­θα­γό­ρειο Σάμου, ενώ ανα­μέ­νε­ται στη θέση του «ΖΕ­ΦΥ­ΡΟΣ» να δρο­μο­λο­γη­θεί το «LEROS EXPRESS».

Τέλος το Υπουρ­γείο Ναυ­τι­λί­ας εξε­τά­ζει τις κα­λύ­τε­ρες δυ­να­τές λύ­σεις, για την γραμ­μή αυτή στα βό­ρεια Δω­δε­κά­νη­σα, λαμ­βά­νο­ντας υπόψη και την πρό­ο­δο των ερ­γα­σιών επι­σκευ­ής του «ΝΗΣΟΣ ΚΑ­ΛΥ­ΜΝΟΣ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.