Ρεπορτάζ

Ενοχοι διακίνησης ηρωίνης αλλά «ατιμώρητοι» δύο Ροδίτες

Ενoχοι διακίνησης ναρκωτικών και δη ηρωίνης ως τοξικομανείς κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, που έπαυσε τη δίωξη εις βάρος τους δυνάμει του Ν. 4411/2016 δύο ημεδαποί, μια γυναίκα κι ένας άνδρας ηλικίας 34 και 45 ετών, ενώ αθώος κρίθηκε στην ίδια υπόθεση ένας 37χρονος, αδελφός της τελευταίας.
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Την 11:30 ώρα της 23ης Ιουνίου 2015 ένας ημεδαπός, γνωστός από προηγούμενες υποθέσεις ναρκωτικών, μετέβη στην οικία στην οποία διέμεναν οι δύο πρώτοι και προμηθεύτηκε άγνωστη ποσότητα ηρωίνης από τον πρώτο.
Την 11:00 ώρα της 24ης Ιουνίου 2015 ο ίδιος, μετέβη εκ νέου στην οικία και προμηθεύτηκε άγνωστη ποσότητα ηρωίνης από τον πρώτο.
Την 12:20 ώρα της 24ης Ιουνίου 2015 οι τρεις, αποχώρησαν από την οικία με αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας ημεδαπός. Μετέβησαν στην οδό Ιερού Λόχου στην Ιαλυσό και εκεί ο πρώτος πώλησε άγνωστη ποσότητα ηρωίνης σε ένα άτομο, που δεν εξακριβώθηκε η ταυτότητά του και δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του, διότι διέφυγε από το σημείο.
Ενας ημεδαπός συνελήφθη μετά τη συναλλαγή της 24ης Ιουνίου 2015 και σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 0,9 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 0,6 γραμμαρίων και μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων.
Ο τρεις πρώτοι ακινητοποιήθηκαν επί της οδού Ιερού Λόχου στην Ιαλυσό και σε σωματική έρευνα που τους έγινε στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα και της δεύτερης, ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM.
Στη συνέχεια, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία των δύο πρώτων, παρουσία δικαστικού λειτουργού και βρέθηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με ηρωίνη μικτού βάρους 7,3 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 12,6 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 0,6 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,3 γραμμαρίων, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης καθαρού βάρους 0,3 γραμμαρίων, ένα πλαστικό κουτί με σπόρους κάνναβης, 28 δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος «HIPNOSEDON», 36 δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος «XANAX» και 3 δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος «VULBEGAL».
Ως συνήγοροι υπεράσπισης τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Κατερίνα Βολονάκη.
-Το ίδιο δικαστήριο έκρινε ατιμώρητο ως τοξικομανή έναν 51χρονο τεχνίτη ανασκαφών, που συνελήφθη την 15η Ιανουαρίου 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Ο 51χρονος, που είχε τεθεί σε επιτήρηση, μετά από πληροφορίες, που τον ήθελαν να διακινεί ναρκωτικά, εντοπίστηκε έξω από την οικία του στους Αγίους Αποστόλους, ακινητοποιήθηκε και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του.
Ο κατηγορούμενος παρέδωσε στους αστυνομικούς μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κάνναβη βάρους 106,4 γραμμαρίων, μια δεύτερη όμοια συσκευασία με κάνναβη βάρους 9,8 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Απολογούμενος υποστήριξε ότι προόριζε τα ναρκωτικά για ιδίαν χρήση.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Τάσος Διάκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου