Τοπικές Ειδήσεις

Εξωδικαστικός συμβιβασμός του Δήμου Ρόδου για το τραγικό ατύχημα του ολυμπιονίκη Μιχάλη Σεΐτη

Για την 24η Σεπτεμβρίου 2021 εχει αναβληθεί από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς (μεταβατική έδρα Ρόδου) η εξέταση των εφέσεων που ασκήθηκαν κατά της με αριθμό A3 5/2018 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου που δικαίωσε εν μέρει τον ολυμπιονίκη κ. Μιχάλη Σεΐτη του Κωνσταντίνου.

Με την προαναφερόμενη απόφαση του 1ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου έγινε δεκτή, εν μέρει, η αγωγή του Ροδίτη ολυμπιονίκη του στίβου κ. Σεΐτη, ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου του, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων για τη λήψη μέτρων ασφαλείας στη λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.
Ο ενάγων, υπέβαλε αίτημα στο Δήμο Ρόδου για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς αξιώνοντας να του καταβληθεί αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ που αντιστοιχεί, όπως τονίζει, στα έξοδά του.
Το αίτημα θα απασχολήσει σήμερα την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου με θετική εισήγηση.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 20-6-2013 και ώρα 05.25π.μ. περίπου, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ο αθλητής εκινείτο επί της οδού Βύρωνος στην πόλη της Ρόδου.
Λίγα μέτρα πριν το στάδιο του Διαγόρα και καθώς εισερχόταν στην αλέα, λόγω σκότους και έλλειψης τεχνητού φωτισμού και παράλειψης προειδοποιητικής σήμανσης, που να απαγορεύει την διέλευση των οδηγών και να σηματοδοτεί την λειτουργία υπαίθριας λαϊκής αγοράς, αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή τον σκοτεινό όγκο ενός πάγκου υπαίθριας λαϊκής αγοράς να ανακόπτει την πορεία του, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του ρεύματος πορείας του.
Αμέσως τροχοπέδησε και επεχείρησε προς τα αριστερά αποφευκτικό ελιγμό, πλην, όμως, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος- από σκουπίδια και σάπια φρούτα, τα οποία προέρχονταν από τους παραγωγούς, οι οποίοι έστηναν τους πάγκους και μετέφεραν τα εμπορεύματα- δεν μπόρεσε να αποφύγει την σύγκρουση και προσέκρουσε όλως ελαφρά στην γωνία του πρώτου πάγκου, με αποτέλεσμα, λόγω της πρόσκρουσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της δίκυκλης μοτοσυκλέτας, και κινούμενος εκτός ελέγχου πλέον να επιπέσει με την δεξιά πλευρά της δίκυκλης μοτοσυκλέτας στον δεύτερο κατά σειρά πάγκο, και τότε αυτή να ανατραπεί και να συρθεί στο ολισθηρό οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι και αιμόφυρτος να καταλήξει στο οδόστρωμα.
Με υπεράνθρωπη προσπάθεια και παρά τους αφόρητους πόνους, κατάφερε να διατηρήσει τις αισθήσεις του και κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο μόνος του το ΕΚΑΒ. Οι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ατελή ακρωτηριασμό δεξιάς κνήμης. Υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου στο ύψος του 1ου τριτημορίου της κνήμης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου