Σε 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ωστόσο ότι προς το παρόν εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας 1 προς 1 για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα. Στη δημιουργία κλίματος εθνικής ενότητας και αρραγούς μετώπου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, στην απομόνωση της Τουρκίας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς καθώς και στην αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων για τη βελτίωση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημείωσε όμως ότι απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις προαπαιτούμενο είναι η εθνική ενότητα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο δημογραφικό, τόνισε ότι μαζί με τα εθνικά θέματα αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα και υποστήριξε ότι οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί, αλλά έχουν να κάνουν και με τη γενικότερη αλλαγή στον τρόπο ζωής των Ελλήνων. Διαβεβαίωσε όμως ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όσων ζευγαριών θέλουν να κάνουν παιδιά και θα λάβει κι άλλα μέτρα για τη στήριξή τους

Επίσης, τόνισε ότι το δημογραφικό πρόβλημα, εντείνεται κι από τη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων στο εξωτερικό και πως το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων είναι καθοριστικό για να διατηρηθούν οι δεσμοί τους με την πατρίδα τους.

Συγκεκριμένα, για την ψήφο των αποδήμων, ο κ. Θεοδωρικάκος, επεσήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος Έλληνας του εξωτερικού να ψηφίσει, είναι να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου και να υποβάλλει τη σχετική αίτηση.

Τέλος, ανέφερε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου ήταν μια μεγάλη στιγμή ενότητας και συνεννόησης για το πολιτικό σύστημα και θα πρέπει σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα να επιτυγχάνεται αυτή η συναίνεση και να μπαίνουν στο περιθώριο οι κομματικές αντιπαραθέσεις.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ