ΕΝΙΑΔ: Ανακοίνωση σχετικά με τις κατεδαφίσεις ακινήτων στα Στεγνά

Από τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου (ΕΝΙΑΔ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πλήθος κόσμου  παρευρέθηκαν  στην περιοχή στεγνά τής κοινότητας Αρχαγγέλου όι οποίο απέτρεψαν την εμβαδομέτρηση για νά προχωρήσει η κατεδάφιση των ακινήτων .
Καί ενώ με βάση το Ελληνικό Δίκαιο τά υπό κατεδάφιση ακίνητα δεν υφίστανται εντός αιγιαλού, και ενώ το ελληνικό δημόσιο ψήφισε τόν νόμο περί μετάπτωσης καί πού ο οποίος ρητά αναφέρει την κατάργηση τού ιταλικού κανονισμού καί πού εκ τών πραγμάτων  απαιτείται ορθή επανάληψη οριοθέτησης λόγω αντισυνταγματικότητας του ιταλικού δικαίου όπως προκύπτει από Μελέτη συνταγματολόγων ,καί πού η ένωση μας έχει καταθέσει εδώ καί τρία χρόνια στα αρμόδια υπουργεία καί αντί το Υπουργείο Οικονομικών να είχε ήδη προβεί σε τροποποίηση του άρθρου 26 του νόμου 2971/01 ,Δυστυχώς η κωλυσιεργία των αρμοδίων έχει ξεσηκώσει εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων  υπερασπιζόμενοι τις περιουσίες μίας ζωής και το μέλλον των παιδιών τους αφού πολλές από αυτές είναι μόνιμες κατοικίες η μικρές εποχιακές επιχειρήσεις .
Η ένωση μας ακόμα μία φορά κάνει δημόσια έκκληση σε όλους τους αρμόδιους, εδώ και τώρα νά επιληφθούν τού θέματος, διαφορετικά οι επιπτώσεις θά είναι σέ βαθμό κοινωνικού δράματος.
Τό μέγα ερώτημα είναι ποιος, και με ποια κριτήρια έγιναν αυτές οι επιλογές; Γιατί άφησαν αυτά  που είναι εντός αιγιαλού πού ο δήμος Ρόδου μίσθωσε με απλή χρήση αιγιαλού για τροχήλατες καντίνες, καί πού εν συνεχεία έγιναν μόνιμες κατασκευές ; Ποιοί τελικά κρύβονται πίσω από όλο αυτό ;
Γιατί ο εισαγγελέας δεν επεμβαίνει;
Έχει γνώση ο Πρωθυπουργός  αυτά που γίνονται στο νησί;
Τέλος είναι δέσμευση και υποχρέωση τής ΕΝΙΑΔ να μεταβεί στην Αθήνα και να ενημερώσει τό γραφείο τού πρωθυπουργου καί κατ επέκταση όλα τά συναρμόδια  υπουργεία,για κατεπείγουσα τροποποίηση τού εν λόγω άρθρου .

Ο Πρόεδρος
Βαγιανού Μιχαήλ