Τοπικές Ειδήσεις

Το 1ο Γυμνάσιο Ρόδου στο Marburg της Γερμανίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+KA2

Το 1ο Γυμνάσιο Ρόδου στα πλαίσια της υλοποίησης του νέου προγράμματος Erasmus+  KA2 με τίτλο “Defending Europe-Teaching Democracy/Υπερασπίζοντας την Ευρώπη-Διδάσκοντας τη Δημοκρατία ” (DEciDE) πραγματοποίησε την πρώτη από τις έξι (6)  κινητικότητες του προγράμματος (22-26 Οκτωβρίου 2018) με τη συμμετοχή της υποδιευθύντριας  της σχολικής μας μονάδας κ. Περώνη Γεωργίας και της φιλολόγου κ. Παρασού Μαριάνθης στο Marburg  της Γερμανίας. Το πρόγραμμα συντονίζει το σχολείο Sophie-von-Brabant-Schule  (Marburg) και εταίροι σε αυτό είναι σχολεία από από τη Γαλλία (Collège Edouard GLISSANT), την Κύπρο (Gymnasium Palouriotissas), την Πορτογαλία (Agrupamento de Escolas Gaia Nascente) και την Φινλανδία (Joutsan yhtenäiskoulu).

Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Γερμανικό κοινοβούλιο και ακολούθως  συναντήθηκαν με τον Michael Roth, υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής κυβέρνησης, με τον οποίο  και συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το σχολείο στην Ευρώπη εξαιτίας του προσφυγικού ρεύματος και της ανάδυσης εθνικιστικών αντιλήψεων. Προκλήσεις που αφορούν την ενδυνάμωση της δημοκρατικής συνείδησης των μαθητών και των μαθητριών, την  καλλιέργεια και εμβάθυνση των ανθρωπιστικών αξιών, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αναγνώρισή της ως πλούτου και όχι ως απειλή για τη σύγχρονη κοινωνία.

Τις επόμενες μέρες οι εργασίες του προγράμματος συνεχίστηκαν στο σχολείο στο Marburg με διάφορες δραστηριότητες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος (σχεδιασμός δράσεων, δημιουργία ιστοσελίδας, κατασκευή λογότυπου του προγράμματος), ξεναγήσεις και συναντήσεις με τις τοπικές αρχές, όπου και ολοκληρώθηκαν στις 26 Οκτωβρίου 2018.

Η επόμενη κινητικότητα θα γίνει στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2019.

Στο σχολικό έτος 2018-2019 θα σημειωθεί και  η τρίτη προγραμματισμένη κινητικότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας,  τον ερχόμενο Μάιο τα Ροδιτόπουλα θα φιλοξενήσουν στις οικογένειές τους 26 παιδιά από τις παραπάνω χώρες, όταν θα επισκεφτούν την πόλη μας για μία εβδομάδα.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2020 με την τελική συνάντηση  και φιλοξενία στην Κύπρο.

Μπορείτε να αναζητήσετε  περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό : https://erasmusdecide.weebly.com  καθώς και στην ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου