Ειδήσεις

Πάνω από 151.000 δέντρα υλοτομούνται για τα Χριστούγεννα

Το θέμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων «τακτοποίησε» το υπουργείο Περιβάλλοντος, που ενέκρινε την υλοτομία 151.728 δενδρυλλίων για φέτος.

Τα περισσότερα δέντρα προέρχονται από τεχνητές φυτείες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σε άγονες εκτάσεις των ορεινών περιοχών της χώρας. Τα υπόλοιπα έχουν καλλιεργηθεί σε ιδιωτικούς αγρούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η υλοτομία χριστουγεννιάτικων δενδρυλλίων δεν προκαλεί ζημιές στα δάση, αντίθετα αποτελεί μια αειφόρα δραστηριότητα, η οποία παράλληλα συμπληρώνει το εισόδημα των κατοίκων στις μειονεκτικές περιοχές της χώρας.

Τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα θεωρούνται περιβαλλοντικά φιλικότερα από τα πλαστικά, τα οποία είναι πιο εύφλεκτα και η παραγωγή τους είναι συχνά επιβαρυντική για το περιβάλλον.

Αυτά που προορίζονται για τη φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά είναι έλατα, κυπαρίσσια, μαύρα πεύκα, ψευδοτσούγκες. Όλα τα δέντρα θα σημαδεύονται και θα ελέγχονται στις περιοχές όπου υλοτομούνται. Καθένα θα έχει ειδική σφραγίδα, κοντά στην κορυφή. Η µεταφορά τους θα αρχίσει την 28η Νοεµβρίου και θα σταματήσει την 24η ∆εκεµβρίου.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του υπουργείου ενεργοποιούν ελέγχους στις τελωνειακές αρχές, ώστε σε περίπτωση που εισαχθούν δέντρα να ελέγχεται εάν συνοδεύονται από τα απαραίτητα έγγραφα.

in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου